lupa x
user

Fond Thein koupil českou bezpečnostní firmu H-Square ICT Solutions

Fond Thein koupil českou bezpečnostní firmu H-Square ICT Solutions

05.08.2021

Redakce

Fond Thein koupil českou bezpečnostní firmu H-Square ICT Solutions

Praha 5. srpna (ČTK) – Investiční fond J&T Thein exšéfa O2 Tomáše Budníka a J&T koupil českou bezpečnostní firmu H-Square ICT Solutions. Ta nabízí řešení využívající technologii americké Palo Alto Networks. Thein to dnes uvedl v tiskové zprávě. Cenu neoznámil.

H-Square bylo založena v roce 2015 Janem Pintou. Zaměřuje se na ochranu podnikových sítí a koncových stanic nebo e-mailovou i cloudovou bezpečnost. Mezi její klienty dnes patří mimo jiné T-Mobile, Notino, Čeps nebo Český rozhlas. Fond Thein již vlastní společnost net.pointers, která se zaměřuje na ochranu proti únikům citlivých dat a obranu proti sofistikovaným kyberútokům.

“Spojením H-Square a net.pointers se stáváme nejvýznamnějším partnerem Palo Alto v ČR a na Slovensku. Výrazně posilujeme kompetence v oblasti síťové bezpečnosti, bezpečného přístupu, zabezpečení v cloudu a automatizace zpracování bezpečnostních incidentů. Chceme maximálně využít technologického potenciálu Palo Alto a nabídnout tato řešení našim korporátním zákazníkům i státní správě a bezpečnostním složkám,“ uvedl šéf bezpečnostní divize Theinu Martin Půlpán.

Fond J&T Thein SICAV se zaměřuje na investice do technologických společností v oblasti ICT infrastruktury, kyberbezpečnosti a vývoje aplikací pro cloudová řešení v České a Slovenské republice. Fond vznikl partnerstvím technologického experta Tomáše Budníka, který je s 65 procenty majoritním vlastníkem fondu a J&T Private Equity Group, která vlastní 35 procent. Fond vznikl v říjnu 2020. Do jeho portfolia patří vedle net.pointers společnosti Síť, Aitcom nebo firmy spadající do skupiny C SYSTEM CZ.

Hlavní stránka