lupa x
user

ÚOHS posuzuje nákup firmy Mainstream brněnským IT holdingem Solitea.

ÚOHS posuzuje nákup firmy Mainstream brněnským IT holdingem Solitea.

24.08.2021

Redakce

ÚOHS posuzuje nákup firmy Mainstream brněnským IT holdingem Solitea.

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) posuzuje nákup společnosti Powerstream, která je mateřskou společností konzultační firmy Mainstream, brněnským IT holdingem Solitea. Mainstream je certifikovaným partnerem Microsoftu s letos očekávaným obratem 300 milionů korun. Úřad o tom informoval na svých internetových stránkách. Solitea akvizici oznámila v polovině července, její hodnotu uvádět nebude.

Úřad transakci posuzuje v takzvaném zjednodušeném řízení, což znamená, že vydá rozhodnutí do 20 dní.

Firmu Powerstream podle stránek ÚOHS společně kupují brněnský CSW Holding a Ligelta Holdings se sídlem na Kypru. Obě tyto firmy společně vlastní podle výroční zprávy holding Solitea, jednatelem CSW Holding je zakladatel a šéf Solitea Martin Cígler, vlastníkem Ligelta Holdings je fond Sandberg se sídlem na Maltě spravovaný slovenskou společnost Sandberg Capital někdejšího partnera J&T Martina Fedora.

Konzultační firma Mainstream je certifikovaným partnerem Microsoftu s letos očekávaným obratem 300 milionů Kč.

Ve střední a východní Evropě patří Solitea mezi největší dodavatele účetních a podnikových informačních systémů (ERP) určených pro komerční segment i státní a neziskové organizace. V Česku je společnost lídrem na trhu pokladních systémů a její cloudové služby používají statisíce zákazníků.

Solitea zaměstnává přes 1000 zaměstnanců ze sedmi zemí světa a v evropském region má přes 260.000 zákazníků v 15 zemích. V letošním roce holding očekává výnosy přesahující 2,5 miliardy korun. V posledních čtyřech letech koupila Solitea v ČR a na Slovensku například firmy Altus software, Aquasoft, Axiom, BI Experts, CDL SYSTEM, Cígler software, Clever Decision, D3Soft, Dotykačka, Dynamica, GEMMA Systems, J.K.R., Smart software, Vema nebo WBI, v Rakousku pak JET ERP a na Balkáně Billans, MIT Informatika a SAOP.

Brno 23. srpna (ČTK)

Hlavní stránka