lupa x
user

Nejlepší web z měst má Jihlava, z obcí Tisá z Ústeckého kraje.

Nejlepší web z měst má Jihlava, z obcí Tisá z Ústeckého kraje.

21.09.2021

Redakce

Nejlepší web z měst má Jihlava, z obcí Tisá z Ústeckého kraje.

Ocenění Zlatý erb za nejlepší webové stránky získala v kategorii měst Jihlava, v kategorii obcí Tisá z Ústeckého kraje. Výsledky 23. ročníku celostátní soutěže Zlatý erb dnes pořadatelé vyhlásili na konferenci Internet ve státní správě a samosprávě (ISSS) v Hradci Králové. Soutěže se v letošním roce zúčastnily obce a města ze všech 14 krajů ČR, sdělil ČTK mluvčí konference Prokop Konopa.

Do letošního ročníku soutěže se zapojilo více než 400 webových stránek a projektů obcí a měst včetně elektronických služeb a turistických prezentací, podobně jako loni. Cílem klání je podpořit rozvoj internetových služeb ve městech a obcích.

Na druhém místě mezi městy skončil Bruntál z Moravskoslezského kraje a ocenění za třetí místo si odnesl Hodonín z Jihomoravského kraje. Mezi obcemi byl druhý web MČ Praha-Zbraslav, třetí místo má Újezd u Valašských Klobouk ze Zlínského kraje.

Zvláštní cenu ministryně pro místní rozvoj za nejlepší turistickou prezentaci v kategorii města a obce získaly Mariánské Lázně, v kategorii regionů Turistický portál Pardubického kraje Východní Čechy. Porota udělila také zvláštní cenu hradu Radyně za trvalý rozvoj webových stránek.

V kategorii Smart City a nejlepší elektronická služba zvítězila Praha 2 s projektem Encyklopedie Prahy 2. Druhé místo vybojoval Hradec Králové s projektem Chatbot – elektronický asistent. Třetí se umístily Svitavy s projektem Portál Občana.

Loni se do soutěže zapojilo 403 webových stránek a projektů obcí a měst včetně elektronických služeb a turistických prezentací. Ocenění Zlatý erb za nejlepší webové stránky měst a obcí získala v roce 2020 v kategorii měst Praha 12 a mezi obcemi vyhrála vesnice Zádveřice-Raková na Zlínsku.

Hradec Králové 20. září (ČTK)

Hlavní stránka