lupa x
user

Zisk Avastu ve třetím čtvrtletí stoupl o 0,8 procenta na 2,8 miliardy Kč.

Zisk Avastu ve třetím čtvrtletí stoupl o 0,8 procenta na 2,8 miliardy Kč.

20.10.2021

Redakce

Zisk Avastu ve třetím čtvrtletí stoupl o 0,8 procenta na 2,8 miliardy Kč.

Antivirové společnosti Avast vzrostl ve třetím čtvrtletí upravený zisk před zdaněním, úroky a odpisy (EBITDA) o 0,8 procenta na 127 milionů USD (2,8 miliardy Kč). Oznámila to firma v dnešním prohlášení, ve kterém současně potvrdila výhled na celý letošní rok.

Tržby stouply o tři procenta na 232,7 milionu USD (5,1 miliardy Kč). Bez zahrnutí vlivu změn směnných kurzů, akvizic a prodejů majetku se zvýšily o 5,6 procenta.

Avast upozornil, že výsledky v hlavním segmentu Consumer Direct byly v souladu s očekáváním. Ostatní segmenty zaznamenaly mírnější růst tržeb. Konkurenční prostředí podle firmy je nadále silné, podniká však řadu iniciativ, které jí mají pomoci získat a udržet si zákazníky.

Avast v srpnu oznámil, že se spojí s firmou NortonLifeLock z USA. Hodnota transakce by měla činit až 8,6 miliardy USD a dokončena má být v příštím roce.

Za celý rok Avast očekává růst tržeb o šest až osm procent, spíše na horním konci tohoto rozpětí. Upravená marže EBITDA má zůstat na úrovni srovnatelné s rokem 2020.

Za devět měsíců roku tržby firmy stouply o 6,8 procenta na 704 milionů USD a upravený provozní zisk EBITDA o 8,1 procenta na 397,1 milionu USD. Očištěná marže EBITDA činila 56,4 procenta.

Avast založili v roce 1988 čeští výzkumníci Eduard Kučera a Pavel Baudiš, firma je jedním z průkopníků v oboru počítačového zabezpečení. V roce 2016 Avast koupil konkurenční českou antivirovou firmu AVG. Avast je podle tržeb druhou největší antivirovou firmou na světě za společností Symantec.

 

Praha 20. října (ČTK)

Hlavní stránka