lupa x
user

Návštěvnost internetu z mobilů v říjnu stoupla na 6,5 milionu uživatelů

Návštěvnost internetu z mobilů v říjnu stoupla na 6,5 milionu uživatelů

28.11.2021

Redakce

Návštěvnost internetu z mobilů v říjnu stoupla na 6,5 milionu uživatelů

Návštěvnost internetových stránek z mobilních telefonů v říjnu proti září stoupla o jedno procento na 6,47 milionu uživatelů. Počet zhlédnutých stran se pak zvýšil o téměř 13 procent na 3,67 miliardy. Návštěvnost ovlivnily zejména volby do Poslanecké sněmovny 8. a 9. října. Vyplývá to z měření NetMonitor.

Počet návštěvníků webů z počítačů se zvýšil o 0,2 procenta na 7,07 milionu. Počet zhlédnutých stran se zvedl proti září o téměř pět procent na 11,56 miliardy.

Zatímco ještě 8. října dosahoval počet návštěvníků Zpravodajství z mobilních telefonů zhruba dva miliony uživatelů; v sobotu, kdy uživatelé netrpělivě čekali na výsledky voleb a situace se dynamicky měnila, se jejich počet vyšplhal na 2,67 milionu a dosáhl tak svého říjnového maxima. Nadprůměrný zájem o zpravodajské weby se udržel i v neděli 10. října, kdy je navštívilo 2,5 milionu uživatelů. Vliv na vysokou návštěvnost měl také kolaps prezidenta a jeho následný převoz do nemocnice. Nejvyšší návštěvnosti ze všech zařízení dosáhly zpravodajské weby 9. října, kdy si je otevřelo 3,36 milionu uživatelů.

Další důležitou říjnovou událostí byl krach společnosti Bohemia Energy, který výrazně ovlivnil návštěvnost ekonomických webů. V pondělí 13. října, kdy média začala informovat o problémech této společnosti a jejích zákazníků, dosáhl počet uživatelů kategorie Ekonomika, finance, právo měsíčního maxima s 1,5 milionu uživatelů ze všech zařízení.

 

Praha (ČTK)

Hlavní stránka