lupa x
user

Prodlužte si vánoční čas v rozsvíceném městě a s nymburskými andílky

Prodlužte si vánoční čas v rozsvíceném městě a s nymburskými andílky

06.01.2022

Redakce

Že letos Vánoce zase rychle utekly? A vy chcete ještě pár dní užívat nevšední atmosféru svítícího města a společné chvíle s rodinou, dětmi venku? Dlouhé večery budou ještě chvíli dopřávat tmu fotopointům i ztraceným andílkům po městě, a tak je neuklidíme tradičně na Tři krále, ale zůstanou svítit pro radost a zábavu do 16. ledna.

Prodlužte si vánoční čas v rozsvíceném městě a s nymburskými andílky

Procházka večerním Nymburkem ukáže rozsvícenou secesní vodárenskou věž, věž kostela sv. Jiljí nebo novou moderní lávku přes Labe. U vánočního stromu na Náměstí Přemyslovců je svítící lavice pro foto celé rodiny a světelná brána. K nymburským hradbám zase lákají velká andělská křídla se svatozáří. Méně nápadní, zato důležití, jsou malí andílci číhající na své objevitele v rámci tajuplné venkovní hry s tajenkou.

„Andělská hra k naší velké radosti opět zaujala malé i velké a přilákala i mimo nymburské návštěvníky. I proto jsme se rozhodli ji prodloužit, adoptivní rodiče našich zatoulaných andílků nám vyšli ochotně vstříc a já jim za to velmi děkuji. Nově si od 10. do 16. ledna úspěšní luštitelé mohou odměny vyzvednout v našem Turistickém informačním centru, které bude opět otevřeno každý den včetně víkendů do 17 hodin. Přijměte pozvání na procházku vánočně ozdobeným centrem, vezměte do ruky herní plán a zjistěte, co dává nymburským andílkům kouzelnou moc,“ zve autorka již druhého ročníku Andělské hry, místostarostka Stanislava Tichá.

Herní listy najdou zájemci v podloubí radnice a k vytištění jsou k dispozici online zde: https://bit.ly/ANDELSKAmapa Do pátku 7. ledna se mohou úspěšní luštitelé s vyplněnou tajenkou zastavit pro sladkou odměnu na podatelně našeho úřadu, od 10. ledna pak v sousedním TIC Nymburk.

 

Olga Vendlová

Hlavní stránka