lupa x
user

Český rozhlas po 99 letech ukončí vydávání Týdeníku Rozhlas

Český rozhlas po 99 letech ukončí vydávání Týdeníku Rozhlas

26.05.2022

Redakce

Český rozhlas na konci června po 99 letech ukončí vydávání tištěného Týdeníku Rozhlas. Důvodem je jeho dlouhodobá ztrátovost, která ohrožuje ekonomickou stabilitu firmy Radioservis, která jej vydává. Radu Českého rozhlasu o tom dnes informoval generální ředitel ČRo René Zavoral.

Český rozhlas po 99 letech ukončí vydávání Týdeníku Rozhlas

„Ukončení tohoto periodika bylo rozhodnutím představenstva akciové společnosti Radioservis, která Týdeník Rozhlas vydává. Rozhodnutí bylo složité, ale z hlediska zodpovědnosti vůči akciové společnosti a jejímu zdravému hospodaření nevyhnutelné. Týdeník Rozhlas se dlouhodobě potýkal s kontinuální ztrátou předplatitelů a také prodejů na volném trhu,“ uvedl ředitel komunikace Českého rozhlasu Jiří Hošna.

Radioservis se snažil průběžně situaci řešit zkvalitňováním obsahu, částečným zdražováním a také změnou vizuálního pojetí. Celospolečenská ekonomická situace spojená s covidem, celková situace na trhu tištěných médií a v neposlední řadě krize způsobená konfliktem na Ukrajině, všechny tyto kroky zmařily, uvedla společnost.

Český rozhlas, který je stoprocentním vlastníkem akciové společnosti Radioservis, nahradí obsah poskytovaný Týdeníkem Rozhlas svými on-line službami i vysíláním. Odvysílané pořady zaměřené na kulturu a hudbu, včetně článků jsou dostupné na webových stránkách. Posluchači vážné umělecké tvorby si pak mohou naladit vysílání stanice Vltava nebo D-dur.

Praha (ČTK)

Hlavní stránka