lupa x
user

Novým šéfredaktorem ČRo Plus bude od října Josef Pazderka

Novým šéfredaktorem ČRo Plus bude od října Josef Pazderka

12.09.2022 , Aktualizováno 09.09.2022

Redakce

Novým šéfredaktorem stanice Český rozhlas Plus bude od 1. října bývalý šéfredaktor Aktuálně.cz Josef Pazderka. Ve vedení celoplošného analyticko-publicistického rádia nahradí Petra Šabatu, který z ČRo ke konci září odchází.

Novým šéfredaktorem ČRo Plus bude od října Josef Pazderka

Foto: Shutterstock 

„Josef Pazderka má za sebou dlouhou novinářskou kariéru ve veřejnoprávním i v komerčním médiu. V posledních letech vedl zpravodajský server, který za jeho působení dosáhl historicky nejvyšší čtenosti. Věřím, že jeho příchod do Českého rozhlasu bude pro obě strany přínosný. Očekávám, že během jeho vedení bude stanice i nadále přinášet posluchačům kvalitní analytickou publicistiku,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Pazderka vystudoval historii na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze a absolvoval také rozvojová studia na Oxford Brookes University v Oxfordu ve Velké Británii. Po ukončení vysokoškolského studia pracoval pro humanitární organizaci Člověk v tísni v Rusku a Africe. Od roku 2005 působil v zahraniční redakci České televize, mimo jiné jako stálý zpravodaj v Moskvě a poté ve Varšavě. V letech 2013 až 2015 intenzivně pokrýval také krizi na Ukrajině. Od listopadu 2016 byl zástupcem šéfredaktora on-line deníku Aktuálně.cz. Od dubna 2018 do srpna 2022 tento zpravodajský web vedl.

Český rozhlas Plus měl v prvním pololetí 145 000 posluchačů denně. Týdně si jej zapnulo 249 000 posluchačů.

Praha (ČTK)

Hlavní stránka