lupa x
user

Twitter chce dokumenty související s federálním vyšetřováním Muska

Twitter chce dokumenty související s federálním vyšetřováním Muska

14.10.2022

Redakce

Právníci společnosti Twitter požádali soud ve státě Delaware o přístup ke korespondenci mezi miliardářem Elonem Muskem a federálními úřady, které ho vyšetřují v souvislosti s jeho pokusem o převzetí této firmy provozující stejnojmennou sociální síť. Informovala o tom agentura Bloomberg.

Twitter chce dokumenty související s federálním vyšetřováním Muska

Foto: Shutterstock 

„Elon Musk je v současné době vyšetřován federálními úřady kvůli svému jednání v souvislosti s převzetím Twitteru,“ napsali advokáti v podání u soudu, které se datuje k 6. říjnu, ale odtajněno bylo tento čtvrtek.

„Prostřednictvím svého zástupce si s těmito úřady vyměnil značnou korespondenci týkající se jejich vyšetřování,“ uvedli dále advokáti, podle nichž chce Twitter získat přístup k těmto dokumentům.

Musk začal kupovat akcie Twitteru v lednu a na počátku dubna oznámil, že má ve společnosti podíl 9,2 procenta. Podle Bloombergu to bylo o týden později, než povolují předpisy, a formou, která je obvykle vyhrazena pasivním investorům.

Americká Komise pro cenné papíry (SEC) letos zaslala Muskovi dotaz ohledně toho, jak svůj podíl ve firmě Twitter oznámil, píše Bloomberg. Podnikatel se později pustil do veřejně sledované nabídky v hodnotě 44 miliard dolarů (zhruba 1,1 bilionu Kč) na převzetí Twitteru.

Washington (ČTK) 

Hlavní stránka