lupa x
user

Economia a Deník N vstoupily do Asociace online vydavatelů

Economia a Deník N vstoupily do Asociace online vydavatelů

21.10.2022

Redakce

Novými členy Asociace online vydavatelů (AOV) se staly vydavatelství Economia a Deník N. Asociace tak v současnosti zastupuje 19 členů. Uvedla to dnes v tiskové zprávě. Economia provozuje například zpravodajské portály HN.cz či Aktuálně.cz, Respekt.cz a portál Centrum.cz. Deník N je český nezávislý deník založený na podpoře předplatitelů. Kromě tištěné podoby publikuje své texty také na stejnojmenném portálu denikn.cz.

Economia a Deník N vstoupily do Asociace online vydavatelů

Foto: Shutterstock

„Činnost AOV pozorujeme již od jejího vzniku a vidíme, že v prosazování témat a potřeb, které jako přední on-line vydavatel na trhu vnímáme, umí být průbojná a akceschopná. Líbí se nám cíle AOV v řadě oblastí, včetně vytváření podmínek pro rozvoj svobodné a současně férové žurnalistiky v on-line prostoru, pro vývoj technologií i tvorbu norem v této oblasti, ale i pro rozvoj efektivně fungujícího reklamního trhu,“ uvedla generální ředitelka Economie Lenka Černá.

Podle šéfredaktora Deníku N Jána Simkaniče asociace reprezentuje důležitý a často přehlížený hlas nezávislých médií. „Chceme ji v tomto úsilí podpořit, zvláště ve chvílích, které mohou ovlivnit budoucnost mediálního trhu na mnoho let dopředu,“ dodal.

Členy asociace jsou například deník Forum24, zpravodajský web Info.cz, Echo24, Drbna nebo Hlídací pes. Posláním AOV je prezentovat názory a stanoviska vydavatelství především on-line médií na fungování mediálního trhu včetně názorového ukotvení vůči přirozené technologické evoluci, kterou mediální trh zažívá.

Praha (ČTK)

Hlavní stránka