lupa x
user

Seznam.cz spustil službu pro publikování autorských článků

Seznam.cz spustil službu pro publikování autorských článků

30.11.2022

Redakce

Internetová firma Seznam.cz spustila novou službu pro publikování autorských článků a komentářů pod názvem Seznam Médium. Kvalitní příspěvky dostanou šanci objevit se na domovské stránce Seznamu v sekci Newsfeed a jejich autoři mohou následně získat podíl z příjmu reklamy, která se zobrazí u jejich článků. Firma to uvedla v tiskové zprávě.

Seznam.cz spustil službu pro publikování autorských článků

Foto: Shutterstock

Služba je podle člena představenstva Matěje Huška určena jak odborníkům a již publikujícím autorům, tak široké veřejnosti, a umožňuje vytvoření vlastního redakčního prostoru. „Po diskuzním modulu je to další krok v naší strategii socializace a platformizace Seznamu,“ dodal.

Všechny texty, které uživatelé nahrají do Seznam Médium, se okamžitě objeví na jejich autorských profilech, které budou veřejně dostupné. Příspěvky budou následně procházet editoři Seznamu a ty nejlepší zařadí do algoritmicky doporučovaného newsfeedu na domovskou stránku. Editoři nebudou zasahovat do obsahu jednotlivých textů, ale budou s autory komunikovat v případě výskytu hrubých gramatických chyb či porušení dodržování podmínek služby.

Na platformě Seznam Médium bude možné publikovat i takové texty, které jejich autor zveřejní jinde v on-line i off-line prostoru. Musí se však jednat o příspěvky autorské, nikoli převzaté. Všichni zapojení autoři budou mít od Seznamu k dispozici sadu fotografií, kterou budou moct využívat k vizuálnímu oživení svých příspěvků.

„V případě, že články jednoho autora získají dohromady přes 100.000 zobrazení, může se takový autor zapojit do partnerského programu Seznamu a svůj obsah zpeněžit. Rozdělíme se s ním o příjmy z reklamy zobrazené u jeho článků,“ uvedl ředitel Divize Obsahových služeb a sociálního ekosystému Jiří Vítek.

Seznam Médium poběží na technologické platformě ČNS-X, kterou využívají všechny obsahové služby společnosti Seznam.cz. Počet článků na jednoho autora není nijak omezený a všechny mohou být zařazené do konkrétních obsahových a tematických kategorií, které budou postupně přibývat spolu s obsahem.

Seznam.cz provozuje stejnojmenný vyhledávač, zpravodajský server Seznam Zprávy, Televizi Seznam, službu Mapy.cz nebo Sbazar a Sreality. Loni zvýšil zisk před zdaněním o 22 procent na 1,96 miliardy korun.

Praha (ČTK)

Hlavní stránka