lupa x
user

Společnost vshosting~ loni zvýšila obrat o pětinu na 246 milionů korun

Společnost vshosting~ loni zvýšila obrat o pětinu na 246 milionů korun

09.02.2023

Redakce

Firma vshosting~, jedna z největších tuzemských společností zabývajících se hostingem a provozem vlastního datového centra, loni zvýšila podle předběžných výsledků obrat o pětinu na 246 milionů korun. Letos čeká stejný nebo vyšší růst. Firma to uvedla v tiskové zprávě.

Společnost vshosting~ loni zvýšila obrat o pětinu na 246 milionů korun

Foto: Shutterstock

„V roce 2023 i přes očekávanou ekonomickou recesi plánujeme obdobně velký růst či mírně vyšší, a to zejména díky aktivní expanzi firmy do Maďarska. To se pojí samozřejmě s oslovováním nových cílových skupin na již obsazených trzích, kde již vshosting~ dominuje,“ uvedl výkonný ředitel společnosti Damir Špoljarič.

Od roku 2020 je vshosting~ součástí německé skupiny Contabo, která patří mezi nejrychleji rostoucí hostingové firmy na globálním trhu. „Naše mateřská společnost Contabo je velmi aktivní nejen v rámci vlastní expanze (nově například Austrálie nebo Anglie), ale vshosting~ je díky skupině výrazně silnější v mnoha ohledech, a proto rosteme výrazně rychleji a stabilněji,“ dodal Špoljarič.

Společnost vshosting~ vznikla v roce 2006 a nyní pečuje o více než 8000 serverů českých i zahraničních internetových projektů. Mezi internetové servery, kterým zajišťuje vshosting~ provoz, patří například internetové obchody GymBeam, Košík.cz, Notino, Pilulka a stovky dalších, ale i technologické společnosti jako Shoptet nebo Shopsys. Firma vshosting~ hostuje více než 60 procent českého a slovenského e-commerce trhu a disponuje vlastním datacentrem.

Praha (ČTK)

Hlavní stránka