lupa x
user

Útok Hamásu zvýšil návštěvnost zpravodajských webů o tři až šest procent

Útok Hamásu zvýšil návštěvnost zpravodajských webů o tři až šest procent

10.11.2023 , Aktualizováno 09.11.2023

Redakce

Útok teroristů Hamásu na Izrael v sobotu 7. října a následné zahájení vojenské operace Izraele zvýšily říjnovou návštěvnost zpravodajských webů o tři až šest procent. O tři procenta se zvýšilo sledování zpravodajství na klasických PC a mobilních telefonech a o šest procent na tabletech. Na základě měření NetMonitor to v tiskové zprávě oznámilo Sdružení pro internetový rozvoj.

Útok Hamásu zvýšil návštěvnost zpravodajských webů o tři až šest procent

Foto: Shutterstock 

Dramatické záběry brutálních útoků na civilní obyvatelstvo ve zpravodajských médiích a na sociálních sítích, nepřipravenost Izraele a následně jeho protiútok na pásmo Gazy zvýšily podle zástupců sdružení zájem uživatelů o oblast Blízkého východu, vývoj aktuálního konfliktu a jeho případný vliv na Evropu a ČR.

V nedělí 8. října, tedy den po útoku Hamásu na Izrael, se denní návštěvnost zpravodajských webů zvýšila ve srovnání s předchozím dnem o 300.000 uživatelů na 2,817 milionu. V pondělí 9. října dosáhla svého denního vrcholu za celý měsíc, když zpravodajské weby sledovalo 3,076 milionu uživatelů.

Vojenská operace na Blízkém východě ovlivnila rovněž návštěvnost ekonomických webů, které prezentovaly rozsáhlejší příčiny konfliktu mezi Izraelem a Hamásem, ekonomické analýzy či rozhovory. Kategorie Ekonomika, finance, právo zaznamenala v říjnu nárůst návštěvnosti na tabletech o 40 procent, na klasických PC o tři procenta a na mobilních telefonech o sedm procent.

Celková návštěvnost internetových stránek z počítačů v říjnu stagnovala na 7,11 milionu, z mobilů rostla o 0,2 procenta a z tabletů o 0,4 procenta. Počet zhlédnutých stran z PC stoupl o 12 procent na deset miliard.

Praha (ČTK)

Hlavní stránka