lupa x
user

Nemocnice AGEL Nový Jičín pořídila nové diagnostické přístroje za 80 miliónů korun

Nemocnice AGEL Nový Jičín pořídila nové diagnostické přístroje za 80 miliónů korun

15.10.2024

Redakce

Nemocnice AGEL Nový Jičín úspěšně dokončila modernizaci svého diagnostického vybavení s cílem zlepšit kvalitu a efektivitu péče. Investice ve výši téměř 80 milionů korun zahrnovala instalaci nejmodernějších technologií, přičemž nejzásadnější je pořízení nové magnetické rezonance a počítačové tomografie (CT). Tato modernizace zefektivní vyšetřovací procesy, zkvalitní diagnostiku a výrazně zkrátí čekací doby na vyšetření.

Nemocnice AGEL Nový Jičín pořídila nové diagnostické přístroje za 80 miliónů korun

MUDr. Lukáš Chlachula, náměstek ředitele pro léčebnou péči a lékař onkologie Komplexního onkologického centra Nemocnice AGEL Nový Jičín, vysvětlil důvody této modernizace: „Náš výběr byl motivován nutností nahradit zastaralé přístroje, což je přirozený krok vzhledem ke stáří předchozího vybavení. Nové technologie, které jsme nainstalovali, představují špičku současné nabídky a umožní nám zrychlit vyšetřovací proces a zkvalitnit výsledky diagnostiky.“

Díky inovacím můžeme rozšířit spektrum poskytované péče a zlepšit reakci na specifické potřeby pacientů,“ uvedl Ing. Adam Gřunděl, MBA, vedoucí oddělení projektů a inovací z Nemocnice AGEL Nový Jičín. Celková investice do projektu dosáhla téměř 80 milionů korun, které pokryly náklady na pořízení a instalaci nových zařízení. „Jsme hrdí na to, že jsme mohli dokončit tuto rekonstrukci bez narušení běžného provozu nemocnice, což nám umožňuje pokračovat v poskytování kvalitní péče našim pacientům,“ doplnil MUDr. Lukáš Chlachula.

Za rok 2023 bylo v nemocnici provedeno 14 000 CT vyšetření a 4 800 vyšetření magnetickou rezonancí. „Celkový objem vyšetření zůstane na stávající úrovni, ale modernizací dojde ke zvýšení efektivity provozu, a především ke zkvalitnění vyšetření. Otevřou se nám nové možnosti pro přesnější a efektivnější diagnostiku, což povede ke kvalitnější zdravotní péči. Modernizace nám umožní zařadit do procesu i inovativní technologie v podobě AI nástrojů. Bavíme se o nástrojích umělé inteligence například pro CT plic nebo MR prostaty,“ dodal Ing. Adam Gřunděl, MBA.

S novým vybavením nemocnice očekává výrazné zkrácení čekacích dob na vyšetření. „Naším cílem je snížit tyto čekací doby a rychleji reagovat na akutní případy,“ dodal MUDr. Lukáš Chlachula. Nemocnice se také chystá integrovat umělou inteligenci do diagnostických procesů, což by mělo zlepšit přesnost a rychlost diagnostiky. „Věříme, že tyto technologické pokroky nám pomohou udržet vysokou úroveň našich služeb a přinést ještě lepší péči pro naše pacienty,“ zakončil MUDr. Chlachula.

Zdroj: Nemocnice AGEL

Hlavní stránka