lupa x
user

Kladno bude modernizovat IT, umožní dělat více úředních úkonů elektronicky.

Kladno bude modernizovat IT, umožní dělat více úředních úkonů elektronicky.

26.08.2021

Redakce

Kladno bude modernizovat IT, umožní dělat více úředních úkonů elektronicky.

Kladno bude modernizovat IT technologie, nová zařízení umožní dělat více úředních úkonů elektronicky, vzroste i kyberbezpečnost. Nyní je vypsaný tendr v hodnotě téměř šest milionů korun bez DPH. Jde o klíčovou obnovu, řekla ČTK mluvčí kladenské radnice Lenka Růžková.

Investice do IT vybavení se má týkat serverů, archivujících zařízení či sítí, součástí veřejné zakázky je i systémová podpora. „Od nových serverů očekáváme samozřejmě lepší výkonnost i navýšení kapacity pro data. Naším cílem je pokrýt potřeby úřadu, které se v návaznosti na profesionalizaci a snahy o digitalizaci služeb stále zvyšují,“ uvedla Růžková. Modernizace systémů umožní též zálohové zabezpečení až jeden rok zpět.

Pokud město v tendru vybere dodavatele, mělo by mít nové technologie do čtyř měsíců od uzavření smlouvy, dodavatelská podpora pak má trvat tři roky.

Všechny stávající informační systémy a aplikace Kladna město provozuje v technologickém centru, které je kvůli zabezpečení ve dvou lokalitách propojených optickou sítí. Primární část je v budově radnice na náměstí Starosty Pavla a druhá v budově Městské policie Kladno také na náměstí Starosty Pavla.

Kladno před několika týdny založilo městskou společnost, jejímž hlavním úkolem bude technologie zprofesionalizovat, a to nejen ty provozované magistrátem, ale podporu poskytne i kladenským základním školám a postupně i městským organizacím.

Rozsáhle modernizovat systémy městského úřadu a některé procesy dělat automaticky, případně roboticky chce také Mělník. Jde o aktivitu, jež je součástí dvouletého projektu, který potrvá až do roku 2023. Hodnota tendru v tomto případě činí přibližně dva miliony korun. Cílem je usnadnění a vylepšení práce úředníků. Kladno má téměř 70.000 obyvatel, Mělník přibližně 20.000.

Kladno 25. srpna (ČTK)

Hlavní stránka