lupa x
user

Pardubický podnikatelský inkubátor by se měl rozšířit do České Třebové

Pardubický podnikatelský inkubátor by se měl rozšířit do České Třebové

14.11.2022

Redakce

Pardubický podnikatelský inkubátor P-PINK podporující začínající podnikatele by se měl rozšířit i do východní části regionu. Jeho pobočka by měla vzniknout v areálu Střední školy technické a dopravní Gustava Habrmana v České Třebové, kde si donedávna pronajímala firma Mika budovu s halou. Vyráběla v ní vlasovou kosmetiku a drogistické výrobky, technickou a dezinfekční chemii, nyní je budova včetně prostorné haly prázdná, řekla předsedkyně správní rady P-PINK Hana Štěpánová.

Pardubický podnikatelský inkubátor by se měl rozšířit do České Třebové

Foto: Shutterstock

Vlastníkem budovy je Pardubický kraj, který bude usilovat o získání dotace na její modernizaci. „Podle projektového záměru v nevyužitém objektu vzniknou sdílené kanceláře, dále prezentační zázemí pro pořádání odborných akcí pro více lidí. V hale budou sdílené dílny pro nové projekty a firmy,“ uvedla Štěpánová. Oba inkubátory budou také vzájemně sdílet školení a vzdělávací programy, přenášet se budou on-line.

Takzvaný ČT-PINK by mohli využívat lidé, kteří chtějí začít podnikat, i středoškolští studenti. Vybavení proto bude odpovídat školním oborům. Prostory haly budou využity jako prototypová a testovací dílna, kde budou k dispozici jeřáby, vahadla, montovací žlab, pozorovací komora a další nářadí vhodné pro technické projekty v jejich rozjezdu.

Podle Štěpánové by zařízení mohly využívat i zavedené firmy jako pracovní zázemí pro své přespolní pracovníky, například programátory z jiných krajů.

Česká Třebová (ČTK)

Hlavní stránka