lupa x
user

HN.cz: Český start-up Productboard propustí kvůli krizi pětinu zaměstnanců

HN.cz: Český start-up Productboard propustí kvůli krizi pětinu zaměstnanců

15.11.2022

Redakce

Český softwarový start-up Productboard propustí pětinu zaměstnanců. Uvedl to dnes server HN.cz. Firma, v níž pracuje po celém světě přes 500 lidí, to zdůvodňuje nynější krizí a poklesem poptávky. Productboard přitom letos v únoru oznámil, že získal od investorů kapitál 125 milionů dolarů (asi 2,7 miliardy korun podle tehdejších kurzů). Investice tehdy celý podnik ohodnotila na 1,725 miliardy dolarů (37 miliard korun podle tehdejších kurzů). Nový kapitál plánoval Productboard využít mimo jiné právě k získání nových zaměstnanců.

HN.cz: Český start-up Productboard propustí kvůli krizi pětinu zaměstnanců

Foto: Shutterstock 

Productboard provozuje kanceláře v San Francisku, Vancouveru, Dublinu, Londýně, Praze a Brně. Počet zaměstnanců ve všech zemích podle webu firmy přesahuje pět stovek. „Mohu potvrdit, že vzhledem ke zhoršující se makroekonomické situaci a jejímu dopadu na poptávku po novém softwaru jsme se rozhodli upravit naši organizační strukturu a snížit počet zaměstnanců o 20 procent,“ řekl serveru zakladatel a výkonný ředitel společnosti Hubert Palán. Firma podle něj pomáhá propuštěným zaměstnancům, aby našli práci jinde.

Productboard v roce 2014 založili Hubert Palán a Daniel Hejl. Zákazníků má Productboard, který vytváří softwarový nástroj pro zefektivnění práce produktových manažerů, podle HN.cz přes 6000. Patří mezi ně i firmy Volkswagen, Avast, Zoom nebo Microsoft.

Praha (ČTK)

Hlavní stránka