lupa x
user

Korunovaci Karla III. v sobotu odvysílají všechny velké tuzemské televize

Korunovaci Karla III. v sobotu odvysílají všechny velké tuzemské televize

02.05.2023 , Aktualizováno 01.05.2023

Redakce

Všechny velké tuzemské televizní skupiny se chystají příští sobotu odvysílat přímé přenosy z korunovace nového britského krále Karla III. Živé vysílání z ceremoniálu nabídne ČT 24, TV Nova i CNN Prima News. Prima a Česká televize chystají speciály už na začátek týdne. Vyplývá to z informací televizí.

Korunovaci Karla III. v sobotu odvysílají všechny velké tuzemské televize

Foto: Shutterstock

„Korunovaci se budeme věnovat od úterý 2. května ve Studiu 6. V den korunovace nabídneme tematický program už od sedmi hodin ráno, například z britské ambasády v Praze. Speciál pak od deseti hodin do 14 hodin přímo ze Spojeného království, který zahrne korunovační průvod z Buckinghamského paláce, samotnou korunovaci ve Westminsterském opatství i následný slavnostní průvod zpět do Buckinghamského paláce. Moderuje Martin Řezníček,“ uvedla mluvčí ČT Karolína Blinková. Hosty vysílání bude televize zpřesňovat v průběhu týdne.

TV Nova v sobotu v 07:55 zahájí vysílání k akci speciální Víkendovou Snídaní s Danou Morávkovou a Janem Čenským. Tematické bloky věnované tomu nejlepšímu z britské monarchie budou prokládány informačními vstupy a návštěvami zajímavých hostů. V 11:00 se ze zpravodajského studia v hlavní budově TV Nova přihlásí moderátorská dvojice Veronika Petruchová a Martin Čermák, kteří budou mít na starosti zpravodajské pokrytí celého dne. Přímý přenos ceremoniálu pak živě okomentují Michaela Indráková a Michal Kratochvíl.

„Na korunovaci se připravujeme již řadu týdnů. Kromě speciálního dopoledního vysílání plánujeme také intenzivní zpravodajské pokrytí, a to formou komentovaného přímého přenosu, kdy se diváci dozvědí nejen detaily ze života britské královské rodiny, ale také význam jednotlivých kroků ceremoniálu, nebude chybět ani pohled odborníků či další zajímavosti. Přímo v Londýně budeme mít i svůj štáb, o události již nyní informujeme na webech TN.cz a nova.cz,“ dodal ředitel zpravodajství Novy Kamil Houska. Stejný program mohou diváci sledovat rovněž na TN Live a také na živém streamu TV Nova a TN Live na Voyo.

CNN Prima News nabídne speciální vysílání už ode dneška. Do Londýna zamíří trojice reportérů, kteří zprostředkují divákům atmosféru královského týdne zblízka. Speciálním sobotním vysíláním pak provedou diváky Terezie Tománková, Markéta Fialová a Karel Voříšek. Do vysílání se zapojí i reportéři CNN International. Přímý přenos z Westminsterského opatství i další sobotní program bude už od dopoledne bez reklam.

„Na CNN Prima News jsme připravili speciální vysílání mimořádného rozsahu, na kterém se budou podílet desítky našich lidí i kolegové ze CNN International. Pokryjeme všechny zásadní události před korunovací, během ní i po ní. Dostaneme diváky přímo do centra dění, mezi běžné Brity a díky rozšířené realitě ukážeme zblízka a detailně i to, co jinak zůstává očím veřejnosti skryto,“ uvedl šéfredaktor zpravodajství a publicistiky CNN Primy Pavel Štrunc.

Sobotním korunovačním dnem provede diváky od rána do 11:00 Terezie Tománková. Korunovace a vše kolem ní od 11:00 až do Hlavních zpráv bude pod taktovkou sváteční moderátorské dvojice Markéty Fialové a Karla Voříška.

Praha (ČTK)

Hlavní stránka