lupa x
user

Brněnské zábavní vědecké centrum Vida! nabídne výstavu o fungování mozku

Brněnské zábavní vědecké centrum Vida! nabídne výstavu o fungování mozku

09.10.2023 , Aktualizováno 06.10.2023

Redakce

Nabídku zábavního vědeckého parku Vida! v Brně zpestří na podzim výstava Brain o fungování mozku. V plánu jsou také víkendové dílny pro rodiče s dětmi, na kterých využijí sezonní ovoce a zeleninu. Pro dospělé chystá Vida! na konci října magický večer s halloweenskými pokusy. Pořadatelé návštěvníkům doporučují kostýmy a masky, uvedl v tiskové zprávě garant akce Tomáš Gabrhelík.

Brněnské zábavní vědecké centrum Vida! nabídne výstavu o fungování mozku

Foto: Shutterstock

V pondělí 9. října otevírá zábavní centrum výstavu, která bude v Česku k vidění poprvé. „Výstava je přivezená z Rakouska a představuje široké spektrum aktivit, které mozek zajišťuje pro lidské tělo. Je určená pro trošku pokročilejší návštěvníky od deseti let výše,“ řekla ČTK manažerka marketingu a PR Vida! Kateřina Loutocká Brettschneiderová.

Návštěvníci si vyzkouší svou krátkodobou paměť nebo multitasking, tedy provádění několika úkolů najednou. Také se dozvědí, jak se mozek vyvíjel a kde leží jednotlivá centra smyslů.

Každý říjnový a listopadový víkend centrum pořádá dílny s pokusy pro rodiče a děti, na které použije sezonní ovoce a zeleninu. „Proměníte jablka ve zdroj elektrické energie, zjistíte, proč při krájení cibule brečíme, nebo vyzkoušíte, co se stane, když se potká rozkrojená brambora s jódem,“ uvedla autorka dílen Daniela Marková.

Magický halloweenský večer Vida! After Dark bude bez dětí, zato s programem pro dospělé, hudbou a drinky. Koná se 31. října od 19:00. „Místy si budete připadat jako v kouzelnické škole. Naučíte létat čajový sáček nebo poznáte zvyklosti spojené se svátkem mrtvých po celé světě,“ doplnil Gabrhelík. Vstupenky na Vida! After Dark s tématem Magic zájemci koupí on-line za 120 korun.

Brno (ČTK)

Hlavní stránka