lupa x
user

Dnes vyšlo poslední číslo tištěného ekonomického týdeníku Hrot

Dnes vyšlo poslední číslo tištěného ekonomického týdeníku Hrot

30.10.2023

Redakce

Dnes vyšlo poslední číslo tištěného ekonomického týdeníku Hrot. Dál bude fungovat jen na webu a začátkem příštího roku začne zřejmě znovu vycházet jako měsíčník v nové podobě a s obměněnou redakcí. V úvodníku posledního čísla to napsal šéfredaktor Tomáš Jeník.

Dnes vyšlo poslední číslo tištěného ekonomického týdeníku Hrot

Foto: Shutterstock

„A to je z týdeníku Hrot vše. Během uplynulých tří a půl let a 182 čísel jsme týden co týden popisovali, analyzovali a komentovali všechno, co se nejen v ekonomice a nejen v Česku odehrávalo,“ uvedl Jeník.

Aktiva společnosti Hrot nedávno koupila společnost SPM Media Marka Španěla a Slavomíra Pavlíčka, která vlastní vydavatelskou společnost Echo Media či Rádio Prostor. Těsnou většinu 51 procent ve firmě Hrot od loňského srpna vlastnila skupina BigBoard, která vlastní i Mediář, a 49 procent patřilo společnosti Touzimsky Publishing spojené s původním vydavatelem a investorem Janem Veverkou.

Nový vydavatel dříve uvedl, že hodlá do Hrotu a jeho webu investovat a personálně je výrazně posílit, aby ze značky Hrot vybudoval silné ekonomické médium. „Bude se opírat o důvěryhodné byznysové on-line zpravodajství a novou tištěnou podobu Hrotu. Nový projekt, nesoucí značku Hrot, bude představen na přelomu letošního roku,“ informovala SPM. Budování a personální posílení nového Hrotu povedou Dalibor Balšínek a Tomáš Boček, kteří zároveň odpovídají za řízení skupiny SPM Media.

Hrot vznikl na začátku roku 2020. Redakci tvořili převážně bývalí redaktoři týdeníku Euro, kteří předtím odešli z vydavatelství Mladá fronta.

Praha (ČTK)

Hlavní stránka