lupa x
user

Finále StarDance vidělo 1,68 milionu lidí, mělo podíl 44 procent

Finále StarDance vidělo 1,68 milionu lidí, mělo podíl 44 procent

19.12.2023

Redakce

Finálový večer dvanácté řady StarDance přilákal k televizním obrazovkám v sobotu zhruba 1,68 milionu diváků starších 15 let, tedy téměř 44 procent všech lidí u obrazovek. Bylo to o 40 000 diváků více než před týdnem. Zároveň šlo o třetí sobotní večer, kdy sledovanost pořadu přesáhla 1,6 milionu. V porovnání s předchozími ročníky měla letošní řada nejvyšší divácký zájem od roku 2007. Uvedla to České televize Vendula Krejčová. Objem sázek na letošní sezonu taneční soutěže přesáhl podle bookmakerů rekordních devět milionů korun.

Finále StarDance vidělo 1,68 milionu lidí, mělo podíl 44 procent

Foto: Shutterstock

„Celkový zásah dosáhl bezmála na 4,5 milionu diváků starších čtyř let. Očekáváme, že k aktuální sledovanosti se přidá zhruba 200.000 až 300.000 diváků díky odložené sledovanosti prostřednictvím iVysílání ČT,“ dodala mluvčí České televize.

V desátém finálovém večeru letošního ročníku taneční soutěže o vítězství usilovaly tři dvojice – Vavřinec Hradilek s Kateřinou Bartuňek Hrstkovou, Eva Adamczyková s Jakubem Mazůchem a Darija Pavlovičová s Dominikem Vodičkou. Křišťálový diamant na skleněném podstavci si jako hlavní cenu nakonec odnesli Pavlovičová s Vodičkou. Celosvětově úspěšný pořad britské veřejnoprávní BBC vysílá ČT od roku 2006 a v uplynulých jedenácti ročnících uspělo devět hereček či herců a dva sportovci.

Objem sázek na letošní sezonu taneční soutěže přesáhl rekordních devět milionů korun. Na samotný finálový večer sázkové kanceláře oslovené ČTK přijaly prakticky stejné množství sázek, jako na všechny předcházející soutěžní večery dohromady. Celkově v sázkách na dvanáctý ročník StarDance bookmakeři sázející přehráli. Hlavním důvodem byl neúspěch favorizované snowboardistky Evy Adamczykové. Na její vítězství před soutěží mířily téměř tři čtvrtiny všech sázek a v sobotu večer se kurz na její vítězství blížil 1,3:1.

Největší výhru vyplatila kancelář Tipsport. Její klient vsadil 5000 korun na celkové vítězství Darji Pavlovičové v kurzu 35:1 a vyhrál 175.000 korun. Na Chance, kterou Tipsport vlastní, vítězství Pavlovičové vyhrálo sázejícímu 40.000 korun, poté co v kurzu 40:1 vsadil 1000 korun. „StarDance má v Česku už vybudovanou stabilní širokou fanouškovskou základnu, což platí i mezi sázkaři. Náběry jsou tak v posledních letech víceméně stabilní. Asi nejzajímavější tiket podal sázkař, který 20. října využil kurs 37:1 na vítězství Dariji Pavlovičové. Vsadil 2000 korun a výhra tak činí 74.000 korun,“ uvedl mluvčí Fortuny Petr Šrain.

Praha (ČTK)

Hlavní stránka