lupa x
user

Kam na Kladně za zábavou: Zahájení kulturní sezony, krásné koupaliště, divadelní představení i galerie

Kam na Kladně za zábavou: Zahájení kulturní sezony, krásné koupaliště, divadelní představení i galerie

04.06.2024

Redakce

S příchodem prvního letního měsíce se nejen příznivci dobré hudby mohou těšit na zahájení kulturní sezony na Kladně, zajímavé projekty připravil i Kladenský zámek. Vše doslova odstartuje v sobotu 8. června Veteránskou Rallye. Jako každý rok bude připravený dopolední program, občerstvení a prezentace vozů na náměstí Starosty Pavla. Se svým vystoupením vás potěší Vítek Fiala & Jazz Standards, zatančit si budete moci s Admirou Kladno. Pro fajnšmekry budou připraveny k otestování nové vozy ze stáje VW. V pravé poledne odstartuje samotný závod veteránů.

Kam na Kladně za zábavou: Zahájení kulturní sezony, krásné koupaliště, divadelní představení i galerie

První koncerty v podání mladých talentů

Ani ne o týden později (14. června od 19:00) se kladenskému publiku přímo v Zahradě Kladenského zámku představí česká zpěvačka a vítězka páté řady pěvecké soutěže Česko Slovenská SuperStar Tereza Mašková. Velmi talentovaná rodačka z Třince zaujala svým hlasovým rozsahem nejen v SuperStar, ale i v pořadu Tvoje tvář má známý hlas.

Na konec června (27. června od 19:00) je připravený velkolepý vzpomínkový koncert Můj Vzor, Božský Karel v podání mladého talentovaného interpreta Kristiána Šebka za doprovodu třináctičlenného živého orchestru. S pokorou mapují celou hudební kariéru největšího českého zpěváka a jeho životní cestu.

Každou třetí neděli v měsíci probíhají i velice oblíbené Taneční zábavy pro seniory U Zlatého selátka. K tanci a poslechu v červnu zahraje a zazpívá velmi populární Duo Aramis – Vítězslav Murka a Roman Rýdel. Kapela existuje už několik let a můžete ji často potkávat na obrazovkách televize Šlágr.

Legendární klasika Malý princ a Benediktínská noc

Dílo Antoina de Saint-Exupéryho ve výjimečné úpravě s fotoilustracemi multimediální umělkyně Elišky Podzimkové. Jedinečnou výstavu Malý princ, vhodnou nejen pro rodiny s dětmi, zahájí Galerie Kladenského zámku 15. června. Kouzelný les, všude stromy a pohádková světýlka, mlha rozlévající se po zemi a vůně, která vás bude šimrat v nose. Prostoru, ve kterém se ocitnete, dominují obrázky z nového vydání Malého prince s ilustracemi, které autorka připravila na Islandu. Dva týdny cestovala po ostrově, fotografovala a na fotografie pak kreslila ilustrace. Ikonický příběh Malého prince se přestěhoval na sever a našel tam různé krajiny, aby se tam usadil jako na jiné planetě. Obrázky jsou navíc interaktivní prostřednictvím aplikace AR (rozšířená realita) ARTIVIVE.

Víte, že jedním z významných držitelů Kladenského panství a Kladenského zámku byl řád benediktinů? A chtěli byste se o benediktinech dozvědět víc? Při Benediktínské noci využijte romantickou příležitost s průvodcem v kostýmu projít benediktinské prostory našeho zámku a poslechnout si jejich příběh. Užijete si atmosféru barokní kaple sv. Vavřince, kterou navodí i zpívání kvarteta Laurus, objevíte tajemství zámecké půdy a dozvíte se o nejvýznamnějších držitelích kladenského panství. S Margaritae Ars si budete moci vyzkoušet, jak se dříve tiskly a zdobily knihy a psalo brkem.

Městské divadlo Kladno uvede nové představení a rozloučí se s divadelní sezonou

V sobotu 8. června uvede kladenský činoherní soubor i jeden z nejinscenovanějších muzikálů vůbec – Šumař na střeše, jehož námětem je humoristická kniha Šoloma Alejchema a zabývá se především tradicemi a hledání rodinného štěstí. Hraje se doslova po celém světě – nejen v USA a Evropě, ale i v Jižní Americe, Africe i v Asii. V inscenaci Městského divadla Kladno se objeví prakticky celý umělecký soubor i řada hostů. Zároveň se inscenace neobejde bez živého hudebního doprovodu v podání Collegia Modern Prague Orchestra.

Výjimečný večer plný nečekaných zážitků a velké porce zábavy vás čeká 28. června. Tradiční svátek divadla Malé kladenské Dionýsie nebude chybět ani letos. Týmy herců a hereček zabojují o vaši přízeň v jedinečném programu vytvořeném speciálně pro tuto akci. Slavnostními okamžiky vás provedou okouzlující moderátoři, o přestávkách se můžete těšit do divadelního parku, kde se rozhodně nudit nebudete. Kromě populární divácké ankety o nejoblíbenější herce, herečku i inscenaci obou divadel je pro vás ale připravena řada dalších překvapení.

Lampion pro malé i velké

Na premiéru Pohádky k nevíře se 7. června mohou těšit malí i velcí fanoušci divadla Lampion. Inscenace inspirovaná literární tvorbou Terryho Jonese vás přenese do tří křehkých příběhů o samotě, lásce, zbabělosti i statečnosti a lidské nenapravitelnosti. Tato na první pohled těžká témata představí dětskému divákovi hravou a lehkou formou tak, že se jich určitě nezalekne. Pokud by se vám v Lampionu zalíbilo, určitě navštivte i pohádku Zlatovláska, která je plná napětí, humoru a lyriky.

Léto na nejmodernějším koupališti ve středních Čechách

Hledáte ideální místo, kde se v horkých letních dnech osvěžit a užít si zábavu? Letní koupaliště Sletiště v Kladně je tím pravým místem. Moderní a čistý areál, který v nedávné době prošel rozsáhlou rekonstrukcí, nabízí zábavu všem generacím – od nejmenších po seniory. Sletiště je v Kladně synonymem pro letní pohodu a zábavu. Padesátimetrový bazén s čistou vodou je ideální jak pro sportovce, tak pro ty, kteří si chtějí jen zlehka zaplavat. U sousední pětadvacítky se zase vyřádí odrostlejší děti. Zaujmou je dva kryté tobogány, trojskluzavka a herní síť nad vodní hladinou. Maminky s nejmenšími dětmi zase ocení bezpečné brouzdaliště s herními prvky, dostatkem stínu a dostupným sociálním zázemím.

Pro milovníky zábavy na suchu je skvělou variantou minigolf, který je zahrnutý v ceně vstupného. Na rozhlehlém udržovaném trávníku najdete dostatek prostoru pro odpočinek i hry, vyhládlí návštěvníci ocení rozšířenou nabídku občerstvení, včetně vychlazených nápojů. Koupaliště v srdci kladenských sportovních areálů je po rozsáhlé rekonstrukci jedním z nejmodernějších v republice. Blízkost přírody, a zároveň dobrá dostupnost z města, dělají z Letního koupaliště Sletiště ideální cíl pro každého, kdo hledá osvěžení a zábavu za rozumnou cenu.

Letní koupaliště Sletiště je již připraveno na zahájení provozu a své brány otevře, jakmile to počasí dovolí. Otevírací doba bude sedm dní v týdnu od 10 do 19 hodin, během letních prázdnin prodloužená od 9 do 20 hodin. Děti do tří let mají vstup zdarma, děti do 15 let a držitelé průkazů ZTP, ZTP/P zaplatí 85 korun za den, osoby starší 15 let 120 korun za den. V ceně vstupného je zahrnutý i minigolf. Letní koupaliště Bažantnice bude připraveno na otevření od prvního července a také zde bude otevřeno denně. Další informace najdete na webu Sportovních areálů města Kladna.

Hlavní stránka