lupa x
user

Do dneška se mohli uchazeči hlásit do tendru na generálního ředitele ČT

Do dneška se mohli uchazeči hlásit do tendru na generálního ředitele ČT

17.04.2023

Redakce

Do dnešního dne se mohli hlásit kandidáti na místo generálního ředitele České televize. Jejich seznam má Rada ČT zveřejnit na středečním zasedání. Stávajícímu řediteli Petru Dvořákovi skončí druhé šestileté funkční období na konci září. Již také avizoval, že se do výběru opět přihlásí.

Do dneška se mohli uchazeči hlásit do tendru na generálního ředitele ČT

Foto: Shutterstock

Kandidáti, kteří postoupí do závěrečného kola výběrového řízení, budou pozváni na veřejné zasedání rady 7. června k osobní prezentaci svého projektu a k zodpovězení dotazů členů rady. Na základě souhrnu všech získaných informací Rada ČT následně rozhodne v tajném hlasování o vítězi výběrového řízení.

Radní předpokládají, že letos se přihlásí více kandidátů než naposledy, kdy jich bylo 12. Část zájemců z řad zaměstnanců ČT by ale mohla odradit kandidatura jejich současného šéfa. V tomto duchu se vyjádřil například moderátor Událostí Jakub Železný. Přihlášku zvažuje i ředitel brněnského studia ČT Jan Souček.

Podle podmínek výběru má uchazeč mimo jiné mít vysokoškolské vzdělání, manažerské a osobnostní předpoklady, znát aktivně jeden světový jazyk a mít negativní lustrační osvědčení. Součástí přihlášky musí být i koncepce rozvoje a fungování České televize po dobu jeho funkčního období v rozsahu pěti až deseti stran.

Praha (ČTK)

Hlavní stránka