lupa x
user

Účastníci mistrovství ČR ve hře CS:GO si rozdělí rekordních 4,5 milionu korun

Účastníci mistrovství ČR ve hře CS:GO si rozdělí rekordních 4,5 milionu korun

03.02.2022

Redakce

Účastníci mistrovství ČR ve hře CS:GO si rozdělí rekordních 4,5 milionu korun

Účastníci letošního mistrovství České republiky v akční počítačové hře Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) si rozdělí rekordních 4,5 milionu korun. V dubnu se také na pražském Chodově otevře největší esportová aréna v Česku a na Slovensku.

Sezona bude rozdělena na tři části. Každá z nich vyvrcholí turnajem před živým publikem. Nejlepší české esportové týmy se nejprve na přelomu března a dubna utkají v Bratislavě. Následující turnaj se uskuteční on-line. Třetí zastávkou bude Praha a nově postavená Vodafone PLAYzone Arena.

Šampionát Tipsport CS:GO vyvrcholí listopadovým finále osmi nejlepších týmů v Brně. Celkový vítěz si odnese milion korun, sedmimístnou částku ještě český mistr nikdy v historii nezískal.

Multifunkční esportové centrum bude součástí obchodního centra Westfield Chodov. Rozkládá se na více než 1000 metrech čtverečních a jeho maximální kapacita bude 300 osob. Investice do Vodafone PLAYzone Areny podle neoficiálních informací překročily 100 milionů korun.

„Na realizaci esportové arény jsme v našem týmu usilovně pracovali velmi dlouho a jsem rád, že jej konečně můžeme představit široké veřejnosti. Letošní rok bude pro český a slovenský esport v mnoha ohledech zlomový. Už dávno to není jen komunitní koníček, ale svou velikostí a fanouškovskou základnou se může směle rovnat i velkým tradičním sportům,“ uvedl v tiskové zprávě Lukáš Pleskot, výkonný ředitel agentury PLAYzone a předseda České asociace esportu.

Návštěvníci arény mohou sledovat soutěže v restauraci a baru s velkoplošnou obrazovkou, zahrát si na jednom z 55 počítačů, osmi konzolích nebo vyzkoušet virtuální realitu a závodní simulátory.

 

Praha 3. února ČTK

Hlavní stránka