lupa x
user

Deník Metro se rozšíří do regionů, v pátek bude mít dvojnásobný náklad

Deník Metro se rozšíří do regionů, v pátek bude mít dvojnásobný náklad

26.04.2024

Redakce

Bezplatný deník Metro, který nyní vychází v Praze a okolí, se rozšíří do regionů. Každý pátek bude vycházet rozšířené vydání ve více než dvojnásobném nákladu 450.000 kusů a bude distribuovaný na dalších 2200 místech 950 měst a obcí. Uvedla to skupina Mafra, která Metro vydává. Se zvýšeným nákladem se Metro zařadí mezi největší tištěné deníky na trhu.

Deník Metro se rozšíří do regionů, v pátek bude mít dvojnásobný náklad

Nová distribuční místa Metro převezme po týdeníku 5plus2, který Mafra zrušila. Páteční Metro tak bude dostupné na 2850 místech v 1600 obcích a městech.

Novinkou je zahájaní regionálního zpravodajství také na portálu metro.cz. Čtenáři na něm denně najdou aktuální zpravodajství ze svých okresů. „Posílení v regionech, zvýšení tištěného nákladu a přelomové změny na webu metro.cz nám umožní poskytovat čtenářům po celé republice ještě lepší servis v podobě komplexnějšího a bohatšího zpravodajství. Naše čtenářská obec bude teď skutečně obrovská,“ uvedl šéfredaktor Petr Holeček.

Díky rozšíření regionálního zpravodajství bude mít Metro možnost poskytovat více exkluzivních reportáží, analýz a rozhovorů, které bude zároveň doprovázet zpravodajství z celé ČR, zábava ve formě křížovek a nabídka společenských, kulturních a sportovních událostí.

Podle dat z posledního výzkumu čtenosti Media projekt za loňský rok je celostátní čtenost deníku Metro 295.000 čtenářů na vydání, z toho Praha bez okresů Praha-Východ a Praha-Západ vykazuje 202.000 čtenářů na vydání. Průměrný celkový tištěný náklad Metra byl loni 204.000 výtisků denně.

Praha (ČTK)

Hlavní stránka