lupa x
user

Do Neratovic dorazí mezinárodní hiphopový festival

Do Neratovic dorazí mezinárodní hiphopový festival

31.05.2024

Redakce

Neratovický skatepark se těší velké oblibě. Radnice se s ohledem na tuto skutečnost rozhodla zorganizovat Nera Jam - hiphopový festival s účastí mezinárodních hostů!

Do Neratovic dorazí mezinárodní hiphopový festival

„Nera Jam je hiphopová kulturní událost festivalového formátu s účastí zahraničních hostů,“ popisuje akci jeden z hlavních organizátorů Tomáš Hřebec. Diváci budou mít možnost ochutnat všechny prvky hiphopové kultury na jednom místě. Mnoho věcí si budou moci i osobně vyzkoušet.

Festival bude rozdělen na dvě zóny, každá se svým jedinečným programem. Na skateparku nás čeká hudba, tanec a zpěv. Budeme svědky taneční soutěže v breakdance, na kterou bude dohlížet mezinárodní porota. O muziku se postarají DJs a pro veřejnost bude připraven také open mic.

Po obvodu skateparku se představí tzv. writeři – ti areál vymalují uměleckými graffiti. Lidé se budou moci podívat, jak taková pouliční kresba vzniká, s tvůrci o dílech debatovat či si to sami vyzkoušet. Na místě budou k dispozici i barvy a na tréninkových plochách si bude veřejnost moci zkusit něco namalovat. Cílem je vytvořit takovou živou galerii.

Druhou uměleckou scénu bude hostit letní kino. Tam návštěvníky čekají různé workshopy a diskuzní panely. Dorazí např. Lukáš Fibrich – jeden z předních českých ilustrátorů a autorů komiksů. Ve svém panelu nás naučí, jak takový komiks vzniká. Program letního kina zakončí taneční vystoupení Roxtonu.

Do Neratovic dorazí 15. června skvělí čeští i zahraniční umělci – tanečníci jako Da RockinGun z Brazílie či Sucio z Venezuely, ale také hosté ze Slovenska či Itálie. Spolupořadatelem akce je město Neratovice a podílí se na ní i Společenský dům a Městská knihovna.

Hlavní stránka