lupa x
user

Louny otevřou ve čtvrtek 18. července nový skatepark

Louny otevřou ve čtvrtek 18. července nový skatepark

16.07.2024 , Aktualizováno 15.07.2024

Redakce

Proměnu volnočasového a sportovního areálu Letní cvičiště završí slavnostní otevření nového skateparku. Uskuteční se ve čtvrtek 18. července od 14 do 21 hodin. Po celé odpoledne až do večera je připraven program: skate exhibice doplní skate školička pro nejmenší, o atmosféru se postarají Dj´s Back, Gunlock, Kapka, influencerka a raperka Sharlota, rapeři Abde a Flex kid.

Louny otevřou ve čtvrtek 18. července nový skatepark

Původně měl být skatepark hotový už před dvěma lety. Jenže subdodavatel nebyl schopen dokončit dílo v termínu. Firmy, které se těmto stavbám věnují, měly moc zakázek, a tak se realizace oddálila. Nakonec se jej povedlo dostavět letos. Louny si zdárné dokončení revitalizace Letního cvičiště, kde se před rokem 1989 cvičily spartakiády, náležitě oslaví.

„Nový skatepark je unikátní svou rozlohou, má velký bowl (neboli vanu), rozmanité překážky a pojme spoustu uživatelů v jeden moment. Může být dobrý i pro pořádání mistrovství v tomto sportu,“ zdůraznil přednosti starosta Loun Milan Rychtařík.

„Slavnostní přestřižení pásky otevře nový skatepark veřejnosti ve čtvrtek 18. července ve 14 hodin. Po celé odpoledne bude připraven program pro nejmenší i teenagry. Můžou sledovat komentované skate exhibice, soutěžit o ceny, přiučit se technice, vyzkoušet si jízdu na skatu nebo se bavit u muziky, o kterou se postará Dj Back a Dj Gunlock. Afterparty jsme svěřili do rukou lounských nebo k regionu navázaných interpretů. Večerní zábavu má v režii Dj Kapka, raper Abde, žijící v Lounech, influencerka a raperka Sharlota a raper Flex kid dříve vystupující jako Tripp,“ zve mluvčí města Marcel Mihalik.

Ve třech etapách se v areálu v Rybalkově ulici v předešlých letech postavilo dětské hřiště s mnoha atrakcemi, travnaté fotbalové hřiště, zbourala se stará tribuna, vzniklo víceúčelové hřiště s polyuretanovým povrchem na míčové sporty, parkurové hřiště a fitness pro seniory.

Zdroj: Město Louny 

Hlavní stránka