lupa x
user

Na konci června se do ulic Brna vrátí historická linka H4

Na konci června se do ulic Brna vrátí historická linka H4

19.06.2024 , Aktualizováno 18.06.2024

Redakce

Dopravní podnik města Brna zahájí provoz historické linky H4. Fanoušci městské hromadné dopravy a starých časů se na ní budou moci o víkendech a svátcích svézt historickou tramvají. Linka bude letos poprvé v provozu v sobotu 29. června 2024.

Na konci června se do ulic Brna vrátí historická linka H4

„Naše historické vozy patří k těm nejoblíbenějším. Svědčí o tom i obrovský zájem o speciální linky během Dopravní nostalgie, která se v Brně konala o uplynulém víkendu. Zájemce jsme na den otevřených dveří do Slatiny, který navštívilo deset tisíc lidí, sváželi právě těmito vozy. Až na výjimky byly vždy plné. Zájem o historii městské hromadné dopravy nás těší a motivuje k rekonstrukcím dalších vozidel, jimiž budeme sbírku doplňovat. Stejně tak chceme dát veřejnosti možnost se těmito vozy svézt, k tomu slouží například právě linka H4“ řekl Miloš Havránek, generální ředitel Dopravního podniku města Brna.

Na lince H4 se zájemci budou moci svézt téměř výhradně dvounápravovým motorovým vozem číslo 107 z roku 1943. Linka H4 bude tradičně jezdit na následující trase: Komenského náměstí – Česká (na ulici Joštově) – Náměstí Svobody – Zelný trh – Hlavní nádraží (v ústí ulice Masarykovy) – Nové sady (1. a 2. kolej) – Hybešova – Václavská – Mendlovo náměstí (zastávka ve smyčce).

Linka bude v provozu od 29. června do 29. září 2024 vždy v sobotu, neděli a státem uznané svátky. Pro cestující platí běžný tarif IDS JMK, ale není dovolena přeprava jízdních kol a nadměrných zavazadel. Jízdní řády budou k dispozici na webu DPMB v týdnu před zahájením provozu.

Zdroj: Dopravní podnik města Brna 

Hlavní stránka