lupa x
user

Největší kryptoměnová burza Binance slaví 7. výročí. Důvěřuje jí přes 210 milionů uživatelů

Největší kryptoměnová burza Binance slaví 7. výročí. Důvěřuje jí přes 210 milionů uživatelů

15.07.2024

Redakce

Prosperitu Binance jasně ilustrují čísla. Největší globální burza podle objemu obchodů si za 7 let existence připsala více než 210 milionů aktivních uživatelů a k březnu roku 2024 spravuje aktiva v hodnotě více než 100 miliard amerických dolarů. Ty drží vždy v poměru 1:1. Míra objemu vyhledávacího provozu (QPS) napříč obchodními produkty Binance – metrika, která zachycuje počet požadavků, které uživatelé odešlou do systému a dostanou odpověď za určitou časovou jednotku – činí neuvěřitelných 2,58 milionu za sekundu.

Největší kryptoměnová burza Binance slaví 7. výročí. Důvěřuje jí přes 210 milionů uživatelů

Foto: Shutterstock 

I přes obrovská čísla v téměř všech metrikách je však platforma schopna obstát a plynule zpracovávat všechny požadavky svých uživatelů. Navíc intenzivně investuje do bezpečnosti. V boji proti kriminalitě na blockchainu spolupracuje s orgány činnými v trestním řízení jako je Interpol nebo Policie České republiky. Zpracovala celosvětově více než 173 000 tisíc žádostí o spolupráci a pomohla zmrazit či navrátit aktiva za miliony dolarů.

„Některé věci se v Binance od našeho prvního výročí k druhému a dále k sedmému a všem dalším, které teprve přijdou, nemění. Naši uživatelé jsou nejdůležitější faktor, který řídí naše rozhodnutí. Stejně tak zůstává na vysokých příčkách naše pracovní kultura, bezpečnost, a hlavně náš závazek k neustálým inovacím ve jménu hmatatelného zlepšování života lidí.“ komentuje sedmé výročí CEO Binance, Richard Teng.

Pro své uživatele není Binance pouze místem pro investování do kryptoměn, ale představuje také platformu pro vzdělávání. Binance Academy nabízí uživatelům prvotřídní vzdělání v oblasti blockchainu, které již využilo více než 43 milionů uživatelů. V České republice nyní spolupracuje s prestižní Vysokou školou ekonomickou Praze, se kterou nabízí akreditovaný kurz o Bitcoinu a blockchainu obecně. Výzkumná organizace Binance Research navíc neustále přináší nové poznatky, analýzy a blogy, které pomáhají uživatelům udržet si nejlepší možný přehled o aktuálním dění a trendech v kryptosvětě.

„V osmém a každém dalším roce jsme připraveni nadále vést sektor digitálních aktiv do další fáze jeho rozvoje.“ komentuje další směřování burzy Teng. „Institucionalizace kryptoměn v kombinaci s větší regulační jasností přiláká do tohoto prostoru více velkých investorů i kapitálu. Stejně důležitá zůstane i maloobchodní strana rovnice, protože počet osvojitelů se bude nadále rozšiřovat a přiláká více prvních uživatelů z nových zeměpisných a demografických oblastí. Ti budou vyžadovat intuitivní uživatelské prostředí, dostupné znalosti o kryptoměnách, prvotřídní zákaznickou podporu a neustálé inovace – tedy vše, na čem je Binance postavena.“ doplňuje.

Hlavní stránka