lupa x
user

Novým finančním ředitelem Českých Radiokomunikací je Jiří Černík

Novým finančním ředitelem Českých Radiokomunikací je Jiří Černík

11.10.2022

Redakce

Novým finančním ředitelem Českých Radiokomunikací je Jiří Černík. V minulosti působil na Letišti Praha, kde byl do loňska členem představenstva zodpovědným za oblast financí a investic. České Radiokomunikace o tom dnes informovaly v tiskové zprávě.

Novým finančním ředitelem Českých Radiokomunikací je Jiří Černík

Foto: Shutterstock

Jiří Černík se svými zkušenostmi přinese nový pohled na naši stávající situaci i chystané projekty a investice a věřím, že v současné turbulentní ekonomické situaci dokáže udržet směr, který jsme si vytyčili,“ řekl dnes generální ředitel Českých Radiokomunikací Miloš Mastník.

Černík působí v oblasti financí přes 15 let. Na Letišti Praha měl odpovědnost například za dlouhodobé investiční projekty a z pozice předsedy dozorčí rady dále dohlížel na hospodaření dceřiných společností. Z představenstva letiště odstoupil před rokem.

Dříve působil také na pozici finančního ředitele společnosti Skanska v regionu centrální Evropy, a dále pracoval také ve firmách Ernst&Young, Jihomoravská plynárenská, Honeywell nebo Zetor.

Nejde o první letošní změnu ve vedení Českých Radiokomunikací. Novým generálním ředitelem společnosti se od července stal Miloš Mastník, který byl do té doby obchodním ředitelem firmy. V čele radiokomunikací vystřídal Víta Vážana, který po osmiletém působení v roli finančního a generálního ředitele na vlastní žádost odešel.

České Radiokomunikace se vedle provozování vlastní sítě televizních a rozhlasových vysílačů zaměřují na propojování světa televize, rádia a internetu. Provozují také vlastní datová centra a optickou páteřní síť. Společnosti ve finančním roce 2020/2021 klesly tržby meziročně zhruba o sedm procent na 2,25 miliardy korun. Zisk klesl na 141,5 milionu korun. Firmu České Radiokomunikace loni koupily od fondů Macquarie Asset Management fondy Cordiant Digital Infrastructure, obchodované na hlavním trhu londýnské burzy.

Praha (ČTK)

Hlavní stránka