lupa x
user

Počet e-mailů u Seznamu loni stoupl o 11 procent na 75 milionů zpráv denně

Počet e-mailů u Seznamu loni stoupl o 11 procent na 75 milionů zpráv denně

24.04.2024

Redakce

Objem e-mailového provozu na webu Seznam.cz v Česku se loni zvýšil o 11 procent na průměrně 75 milionů zpráv denně. Z toho 54 procent tvořila hromadná marketingová sdělení. Vyplývá to ze statistiky Seznamu.

Počet e-mailů u Seznamu loni stoupl o 11 procent na 75 milionů zpráv denně

Foto: Shutterstock 

Počet hromadných reklamních e-mailů, které přichází do schránek služby Email.cz, se zvýšil o čtyři miliony denně, což odpovídá meziročnímu nárůstu okolo 11 procent. Nárůst v popularitě e-mailového marketingu potvrzuje i společnost Ecomail. Přes ní poslaly české firmy a e-shopy v minulém roce téměř tři miliardy e-mailů, což představuje meziroční nárůst o 35 procent.

„Marketingové e-maily představují klíčový nástroj pro firmy, které chtějí své zákazníky oslovit napřímo, efektivně a s vysokou mírou personalizace. Nabídky a slevy šité na míru nejenže zvyšují zákaznickou loajalitu, ale také vytvářejí silný základ pro dlouhodobé vztahy. Díky nízkým nákladům a vysoké efektivitě e-mailingových kampaní dosahují naši klienti dobrých výsledků a vysoké návratnosti,“ uvedl výkonný ředitel Ecomailu Jakub Stupka.

Seznam rozděluje e-maily do tří složek. Složka Primární slouží k osobní komunikaci jeden na jednoho. Do Hromadných patří e-maily, které jsou rozesílané většímu počtu lidí najednou a ke kterým si uživatelé přihlásili odběr. Ve Spamu pak končí nevyžádané e-maily. Objem spamu loni klesl o sedm procent, uvedla firma.

Nejfrekventovanějším měsícem v počtu odeslaných e-mailů byl v roce 2023, stejně jako předloni, listopad, vyplývá z dat Seznamu. Na Black Friday dorazilo do složky Hromadné o 74 procent více e-mailů, než je roční průměr. Do Seznam schránek uživatelům v pátek 24. listopadu přišlo přes 99,3 milionu e-mailů. Z toho 78 procent do složky Hromadné a 21 procent do Primární pošty. Přes Ecomail bylo posláno na Black Friday 19,2 milionu e-mailů.

Praha (ČTK)

Hlavní stránka