lupa x
user

Česká pošta letos odebere 295 dodávek Peugeot v ceně 150 milionů Kč.

Česká pošta letos odebere 295 dodávek Peugeot v ceně 150 milionů Kč.

02.11.2021

Redakce

Česká pošta letos odebere 295 dodávek Peugeot v ceně 150 milionů Kč.

Česká pošta letos odebere od francouzského výrobce Peugeot celkem 295 dodávek Boxer v souhrnné ceně okolo 150 milionů korun bez DPH. Polovina z odebraných vozů je pořízená formou operativního leasingu zajišťovaného společností ALD, druhou polovinu pak pošta odebere formou finančního leasingu prostřednictvím ČSOB. Peugeot to dnes uvedl v tiskové zprávě.

Jde o jeden z největších nákupů firemních vozidel v letošním roce. Pošta nakupuje užitkové vozy od Peugeotu od roku 2013. Celkově již pořídila přes 4000 vozů a stala se největším odběratelem značky v regionu střední a východní Evropy.

Dodávky Boxer budou sloužit k distribuci poštovních zásilek po celé ČR. „Pokračující dlouholetá spolupráce s distributorem pošty a tisku svědčí o nejlepším poměru cena-výkon na trhu, jakožto i o kvalitě a dostupnosti servisní sítě, což jsou aspekty, kterými jsme schopni uspokojit i ty nejnáročnější požadavky naší fleetové klientely,“ uvedl vedoucí fleetového prodeje Peugeotu Lukáš Hošek.

Česká pošta má nyní ve vozovém parku přes 5000 vozidel, z toho část jezdí na stlačený zemní plyn. Do budoucna uvažuje i o elektromobilech.

 

 

Praha 1. listopadu (ČTK)

Hlavní stránka