lupa x
user

Začíná virtuální konference o roli umělé inteligence v ochraně soukromí.

Začíná virtuální konference o roli umělé inteligence v ochraně soukromí.

04.11.2021

Redakce

Začíná virtuální konference o roli umělé inteligence v ochraně soukromí.

Dnes začíná třetí ročník dvoudenní virtuální konference CyberSec&AI Connected 2021 zaměřené na roli umělé inteligence (AI) v oblasti soukromí internetových uživatelů. Cílem je propojit zástupce akademické sféry a průmyslu v otázkách týkajících se ochrany soukromí v digitálním světě. Organizátory jsou softwarová společnost Avast a ČVUT, ke kterým se letos přidalo výzkumné pracoviště Private AI Collaborative Research Institute při Technické univerzitě Darmstadt.

Rozsáhlý program uvede představitele prestižních výzkumných institucí, jako jsou například ekonom a vědec v oblasti IT Alessandro Acquisti z Univerzity Carnegieho-Mellonových, počítačová vědkyně Dawn Song z Kalifornské univerzity v Berkeley či Emiliano De Cristofaro z University College London, který zkoumá využití technologií v oblasti bezpečnosti a soukromí. Na konferenci vystoupí také experti z největších technologických firem světa včetně Nicholase Carliniho z Google Brain a Davida Freemana z Facebooku, zabývajícího se ochranou dat před zneužíváním.

Mezi nejočekávanější body programu patří expertní panel věnovaný tomu, jak umělá inteligence ovlivní zacházení s osobními daty. Dostupnost obrovských souborů dat skrze cloudová řešení spolu s enormní výpočetní kapacitou v poslední době vedly ke značnému rozvoji v oblasti strojového učení a optimalizace. Tento pokrok však s sebou přinesl také vyšší nároky na ochranu dat a stále častější úniky citlivých osobních údajů.

 

 

Praha 4. listopadu (ČTK)

Hlavní stránka