lupa x
user

OTP Bank vybrala pro superpočítač SambaNova Systems

OTP Bank vybrala pro superpočítač SambaNova Systems

12.11.2021

Redakce

OTP Bank vybrala pro superpočítač SambaNova Systems

OTP Bank vybrala SambaNova Systems pro vybudování nejrychlejšího superpočítače pro umělou inteligenci v Evropě.

Strategické partnerství staví skupinu OTP Group a maďarské ministerstvo pro inovace a technologie (ITM) do pozice evropského lídra v oblasti umělé inteligence, což umožní rychlou transformaci banky i celého regionu v příštím desetiletí.

SambaNova Systems, společnost, která vytváří nejpokročilejší software, hardware a řešení pro provoz aplikací umělé inteligence (AI) v oboru, a OTP Group, přední bankovní skupina ve střední a východní Evropě (CEE), dnes oznámily strategické partnerství s cílem vybudovat nejrychlejší superpočítač pro umělou inteligenci v Evropě. Společně implementují víceúrovňový systém umělé inteligence postavený na Dataflow-as-a-Service GPT společnosti SambaNova pro dosažení toho nejpokročilejšího jazykového modelu na světě v komerční bance. Systém bude poskytován jako národní informační zdroj pro veřejný sektor, odvětví soukromého průmyslu a vysokoškolské vzdělávání ve spolupráci s maďarským ministerstvem pro inovace a technologie (ITM).

Tato tisková zpráva obsahuje multimédia. Celou zprávu si můžete prohlédnout zde: https://www.businesswire.com/news/home/20211111005717/en/

„Jedná se o jedinečnou spolupráci mezi OTP Group, ITM a společností SambaNova Systems, jejímž cílem je poskytnout této zemi a regionu střední a východní Evropy zcela jedinečný nástroj,“ uvedl zástupce generálního ředitele a vedoucí digitální divize skupiny OTP Group Péter Csányi. „S potěšením oznamujeme, že tento přelomový superpočítač reprezentuje jedinečnou schopnost umělé inteligence vytvořit jazykové modely na úrovni GPT-3 pro jazyky v celé střední a východní Evropě.“

Tímto partnerstvím se skupina OTP Group dostává do čela evropského výzkumu a vývoje v oblasti umělé inteligence. Sedmnáct milionů zákazníků OTP Bank bude moci využívat rychlejší a personalizovanější finanční služby založené na umělé inteligenci prostřednictvím superpočítače, který dokáže v krátkém čase zpracovat velké množství textových informací a dat. Díky výraznému zrychlení pracovních postupů, převzetí opakujících se úkolů a vytvoření většího prostoru pro rozvoj služeb a lidské kreativity bude mít tato inovace pozitivní dopad na zaměstnance skupiny OTP Group v celé Evropě.

„Skupina OTP Group má impozantní plán, jak učinit z umělé inteligence klíčovou technologickou hnací sílu pro příští desetiletí. Díky podpoře ministerstva pro inovace a technologie bude prostředí pro umělou inteligenci, které vytvářejí, poskytovat dostupnou a špičkovou infrastrukturu pro univerzity, výzkumná centra, veřejné i soukromé organizace v celém Maďarsku,“ uvedl maďarský ministr pro inovace a technologie Prof. Dr. László Palkovics.

Partnerství mezi skupinou OTP Group a společností SambaNova Systems představuje víceletou dohodu o spolupráci zahrnující implementaci řešení Dataflow-as-a-Service GPT společnosti SambaNova a vytvoření jedinečného maďarského jazykového modelu, jednoho z nejsložitějších jazyků na světě, který bude následován jedinečnými jazyky dalších zemí skupiny OTP Group. Tato implementace umožní bance transformaci s využitím umělé inteligence a výkonu SambaNova GPT, a to ve všech částech podniku, od front office až po back office.

„Rozsáhlé jazykové modely se rychle stávají hlavním rozhraním pro podniky a umělá inteligence bude hnacím motorem transformace průmyslových odvětví. Tato implementace ve skupině OTP Group ukáže, co všechno je možné dokázat s pokročilou umělou inteligencí v odvětvích s velkým podílem administrativy, jako je bankovnictví a finanční služby,“ řekl Rodrigo Liang, spoluzakladatel a generální ředitel společnosti SambaNova Systems.

Implementace je opravdový technický výkon. Kdyby byl projekt vyvinut a realizován vlastními silami, trval by bance několik let a vyžadoval by rozsáhlé lidské zdroje. Díky společnosti SambaNova může skupina OTP Group zprovoznit systém během několika dnů nebo týdnů. Tento superpočítač pro umělou inteligenci umožní OTP Bank po jeho spuštění pokročit v oblasti umělé inteligence a dále se prosadit na globálním finančním trhu.

O platformě Dataflow-as-a-Service GPT společnosti SambaNova

Vlajková loď společnosti SambaNova, Dataflow-as-a-Service™, je rozšiřitelná platforma pro služby AI a umožňuje organizacím přes noc nastartovat iniciativy v oblasti AI rozšířením stávajících schopností a personálu pomocí jednoduchého předplatného. Platforma je poháněna DataScale®, integrovanou softwarovou a hardwarovou platformou, která poskytuje bezkonkurenční výkon, přesnost, rozsah a snadné použití, postavenou na architektuře Reconfigurable Dataflow Architecture™ společnosti SambaNova Systems.

Vzhledem k tomu, že se umělá inteligence stává v globální ekonomice obchodní nutností, zákazníci potřebují kompletní řešení, která mohou být provozována ve velkém měřítku a jsou finančně únosná. Díky integrovanému komplexnímu systému, který zahrnuje nejlepší modely, software a hardware umělé inteligence ve své třídě, poskytuje SambaNova ty nejrozsáhlejší, nejdostupnější a nejpůsobivější aplikace umělé inteligence na světě. Další informace o službě Dataflow-as-a-Service™ společnosti SambaNova pro jazyk s GPT najdete na adrese: https://sambanova.ai/solutions/gpt/.

O společnosti SambaNova Systems

SambaNova Systems je společnost zabývající se inovacemi v oblasti umělé inteligence, která umožňuje organizacím spolehlivě implementovat ta nejlepší řešení ve své třídě pro počítačové vidění, zpracování přirozeného jazyka, doporučování a umělou inteligenci pro vědu. Stěžejní produkt společnosti SambaNova, Dataflow-as-a-Service™, pomáhá organizacím zavést umělou inteligenci během několika dní, zpřístupnit nové zdroje příjmů a zvýšit provozní efektivitu. DataScale® společnosti SambaNova je integrovaný softwarový a hardwarový systém využívající architekturu Reconfigurable Dataflow Architecture™ spolu s otevřenými standardy a uživatelskými rozhraními. Společnost SambaNova Systems se sídlem v kalifornském Palo Altu byla založena v roce 2017 osobnostmi z oboru a odborníky na návrh hardwaru a softwaru ze společností Sun/Oracle a Stanfordovy univerzity. Mezi investory patří SoftBank Vision Fund 2, fondy a účty spravované společností BlackRock, Intel Capital, GV, Walden International, Temasek, GIC, Redline Capital, Atlantic Bridge Ventures, Celesta a několik dalších. Další informace najdete na stránkách sambanova.ai nebo nás kontaktujte na info@sambanova.ai. Sledujte SambaNova Systems na LinkedIn.

O skupině OTP Group

OTP Group je přední finanční skupinou v regionu střední a východní Evropy dosahující výjimečných výsledků v oblasti růstu, vynikající ziskovosti a se solidní kapitálovou a likvidní pozicí. Bankovní skupina poskytuje univerzální finanční služby 17 milionům zákazníků a má 40.000 zaměstnanců v 11 zemích. Nabízí špičková digitální řešení napříč její sítí více než 1700 poboček. Skupina OTP Group se ve své činnosti a rozvoji zaměřuje na udržitelnost v oblasti životního prostředí, sociální oblasti a řízení a zároveň usiluje o posílení své pozice oblíbeného zaměstnavatele v celém regionu střední a východní Evropy.

Skupina OTP Group má sídlo v Maďarsku a disponuje diverzifikovanou a transparentní vlastnickou strukturou. Bankovní skupina je od roku 1995 kótována na budapešťské burze cenných papírů.

 

Palo Alto (USA)/ Budapešť 12. listopadu 2021 (PROTEXT/BusinessWire)

Hlavní stránka