lupa x
user

Google kvůli omikronu odkládá návrat do kanceláří v Evropě a dalších regionech

Google kvůli omikronu odkládá návrat do kanceláří v Evropě a dalších regionech

03.12.2021

Redakce

Google kvůli omikronu odkládá návrat do kanceláří v Evropě a dalších regionech

Technologická společnost Google odložila kvůli nové variantě koronaviru označované jako omikron návrat do kanceláří v Evropě, Africe a na Blízkém východě. Informoval o tom dnes server Business Insider na základě interní zprávy šéfa evropské divize podniku Matta Brittina. Původně se zaměstnanci Googlu měli do kanceláří vrátit 10. ledna a počítalo se s hybridním modelem práce, tedy zčásti z domova.

„Žádná země v regionu Evropy, Blízkého východu a Afriky nepřejde 10. ledna na hybridní pracovní týden,“ stojí v interní zprávě. Informace ohledně zaměstnanců ve Spojených státech či celé Severní Americe dokument neobsahuje.

Varianta omikron se od doby, kdy byla zhruba před třemi týdny poprvé zjištěna v Botswaně, rozšířila do více než 20 zemí, včetně Spojených států. Tato varianta obsahuje větší počet mutací než ty, které byly dosud zjištěny u jiných variant. Světová zdravotnická organizace (WHO) ji zařadila mezi znepokojivé a uvedla, že představuje „velmi vysoké“ riziko.

„Výskyt nové varianty a nová cestovní omezení vyvolaly celosvětovou nejistotu,“ uvedl Brittin. Dodal, že vědecké komunitě bude patrně trvat několik týdnů, než dopad varianty vyhodnotí. Pak teprve se vedení znovu obrátí na zaměstnance.

Brittin dále ve zprávě napsal, že pobočky společnosti Google v celé Evropě se rozhodnou, kdy ukončí dobrovolnou práci z domova, na základě místních podmínek a „úrovně rizika“ přiřazené každé zemi. Zaměstnanci Googlu dostanou 30denní lhůtu na přechod na hybridní kancelářský režim.

„Zatímco budeme čekat, než se v následujících týdnech dozvíme více, žádáme vás, abyste znovu zvážili veškerá osobní setkání a snažili se přejít na virtuální schůzky a akce, kde to bude možné,“ dodal.

 

 

San Francisco 2. prosince (ČTK)

Hlavní stránka