lupa x
user

Pořadatelé dnes oznámí vítěze soutěže Czech Press Photo

Pořadatelé dnes oznámí vítěze soutěže Czech Press Photo

20.01.2022

Redakce

Pořadatelé dnes oznámí vítěze soutěže Czech Press Photo

Nejlepší tuzemské fotožurnalistické snímky vyhlásí dnes pořadatelé soutěže Czech Press Photo. Kvůli pandemii se vyhlášení vítězů 27. ročníku soutěže uskuteční on-line. Od pátku bude pro veřejnost otevřena výstava nejlepších snímků v Národním muzeu.

Nominace na nejlepší snímky pořadatelé zveřejnili počátkem listopadu. Stejně jako před rokem se mezi nimi často objevují fotografie zachycující pandemii koronaviru. Bodovaly také snímky z olympijských her, které pandemie také poznamenala, a úspěch měly i fotografie následků tragického řádění přírodního živlu na jižní Moravě. Přestože byl loni volební rok, snímky z kampaně v nominacích až na jednu výjimku nejsou, uzávěrka soutěže byla před volbami.

Při oznámení nominací pořadatelé zveřejnili držitele zvláštních cen, jednu z nich, cenu pro mladého autora, získal reportér České tiskové kanceláře (ČTK) Ondřej Deml za sérii z olympijských her s názvem Olympijské emoce. Známý už je také držitel Grantu Prahy, druhé hlavní ceny soutěže, získal ji Petr Vrabec za cyklus Pražské periferie.

Loni hlavní cenu v soutěži Czech Press Photo dostal reportér ČTK Roman Vondrouš. Mezi 5000 fotografiemi uspěl se snímkem muže procházejícího v Praze dezinfekční branou, která byla instalována jako opatření proti šíření koronaviru.

 

 

Praha 20. ledna (ČTK)

Hlavní stránka