lupa x
user

Na weby České televize zaútočili hackeři

Na weby České televize zaútočili hackeři

04.02.2022

Redakce

Na weby České televize zaútočili hackeři

Internetové stránky České televize čelí masivnímu hackerskému útoku a jsou většinou nedostupné. Důvodem DDoS útoku, který zahlcuje servery, je zřejmě dnešní start zimních olympijských her (ZOH) v Pekingu. Česká televize to uvedla na twitteru.

„Dnes startuje olympiáda. A to je pravděpodobně i důvod, proč naše weby čelí vskutku masivnímu DDoS útoku. Děláme, co můžeme, ale prosíme o shovívavost… Jestli jste chtěli do HbbTV ČT nebo zkusit některou z našich mobilních aplikací, dnes na to bohužel není dobrý den. Kromě výpadku webů ČT nefungují ani aplikace. Snažíme se vše zprovoznit do zahájení ZOH, ale zatím to nemůžeme garantovat. Díky za pochopení, držte nám palce!“ uvedla ČT na oficiálním twitterovém účtu.

Kolem 11:00 se podle zjištění ČTK na domovskou stránku České televize nedařilo dostat. Chybu hlásily i stránky iVysílání a živého vysílání, naopak web ČT24 fungoval.

Před kybernetickými útoky na cíle v ČR varoval na konci ledna Národní úřad pro kybernetickou bezpečnost. Dával je do spojitosti se situací na Ukrajině. V případě médií je podle úřadu vyšší pravděpodobnost právě DDoS útoků. Při útoku DDoS (distributed denial-of-service) se hackeři snaží zaplavit síť neobvykle vysokým objemem datového provozu s cílem ochromit ji, aby nezvládla rozsah požadovaných dat.

 

Praha 4. února (ČTK)

Hlavní stránka