lupa x
user

Vítěz Podnikavé hlavy chce z nemocnic a ordinací učinit místa porozumění

Vítěz Podnikavé hlavy chce z nemocnic a ordinací učinit místa porozumění

26.05.2022

Redakce

Vítězkou letošní soutěže o nejlepší podnikatelský záměr Podnikavá hlava, kterou vyhlašuje Vědeckotechnický park Univerzity Palackého (UP) v Olomouci, se stala Alžběta Flaschková se svým projektem Tolg - vzdělávací portál pro zdravotníky zaměřený na komunikaci s pacienty a interní komunikaci v týmu. Druhé místo získal Dron port, přistávací platforma umožňující bezpečný start a přistání dronu bez ohledu na terén. Do třetice porotu zaujalo České Tremoso se snahou uvést na český trh novou potravinu, zavařenou lupinu.

Vítěz Podnikavé hlavy chce z nemocnic a ordinací učinit místa porozumění

„Do letošního třináctého ročníku se registrovalo 25 soutěžících, z toho 19 zaslalo své podnikatelské plány. Do finále bylo vybráno devět nejlépe zpracovaných podnikatelských záměrů,“ uvedla za Vědeckotechnický park UP Hana Doláková.

Tradičně jsou udělovány ceny i další úspěšným projektům. Cenu Inovačního centra Olomouckého kraje pro nápad s největší inovací získal projekt Hot cold. Jde o sprchovou baterii automaticky střídající studenou a horkou vodu, která usnadňuje otužování. Cenu UP získala dynamická zátěžová vesta pro zlepšení výkonu sportovců a zdraví u pacientů s názvem Fluid Suit. Odměnou vítězům jsou nejen nové kontakty, networking, sdílení zkušeností či konzultace s mentory, ale také 50.000 korun do startu podnikání nebo padesátiprocentní sleva na roční pronájem kanceláře, uvedli zástupci parku.

Třináctý ročník se po pauze vynucené pandemií koronaviru vrátil do prostor Vědeckotechnického parku. Umožnil tak znovu osobní setkání soutěžících s porotci, hosty a dalšími účastníky. Soutěžící měli možnost své nápady kvůli ochraně potenciálního obchodního tajemství prezentovat před porotou za zavřenými dveřmi. „Jako každý rok jsem moc rád, že jsem zasedl v porotě. A věřím, že dotazy a připomínky členů poroty byly přínosné a posunou jednotlivé projekty dál. Především ale chci říct těm, kteří nevyhráli, že odvaha přihlásit se a čas, který soutěžící svým projektům věnovali, jsou to největší vítězství,“ uvedl ředitel Vědeckotechnického parku UP Petr Kubečka.

Soutěž Podnikavá hlava je určena budoucím, začínajícím i zkušeným podnikatelům. Soutěže se dosud zúčastnilo přes 360 soutěžících. Do minulých ročníků se zapojili zástupci mladé a střední generace, ale i důchodci. Porota už hodnotila mnoho zajímavých nápadů včetně záměru vytvořit virtuální hřbitov pro zvířata, pořizovat obrazy DNA, organizovat filmové párty pro děti či péct z jedlého papíru reklamu na chléb. Podrobné informace o soutěži jsou na webu www.podnikavahlava.cz.

Olomouc (ČTK)

Hlavní stránka