lupa x
user

IT holding Solitea kupuje slovenskou firmu Commander Services

IT holding Solitea kupuje slovenskou firmu Commander Services

24.10.2022

Redakce

Brněnský IT holding Solitea kupuje slovenskou společnost Commander Services, která se zabývá GPS monitoringem vozidel. Jejich spojení posuzuje Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS), který o tom informoval na svých internetových stránkách. Solitea kupuje Commander Services prostřednictvím svých firem CSW Holding a Ligelta Holdings.

IT holding Solitea kupuje slovenskou firmu Commander Services

Foto: Shutterstock

„K navrhovanému spojení soutěžitelů má dojít v oblasti monitoringu vozidel a souvisejících služeb,“ uvedl úřad v oznámení. Transakci posuzuje v takzvaném zjednodušeném řízení, a rozhodnutí tak vydá do 20 dní.

Stejně jako u předchozích akvizic, kdy Solitea kupovala například konzultační společnost Mainstream, firmu Prytanis nebo slovinskou společnost Vasco, kupují Commander Services společně brněnský CSW Holding a Ligelta Holdings se sídlem na Kypru. Obě tyto firmy společně vlastní podle výroční zprávy holding Solitea, jednatelem CSW Holding je zakladatel a šéf Solitea Martin Cígler. Vlastníkem Ligelta Holdings je fond Sandberg se sídlem na Maltě spravovaný slovenskou společností Sandberg Capital někdejšího partnera J&T Martina Fedora.

Solitea patří ve střední a východní Evropě k největším dodavatelům účetních a podnikových informačních systémů určených pro komerční segment i pro státní a neziskové organizace. V Česku je lídrem na trhu pokladních systémů a její cloudové služby pro drobné podnikatele, například iDoklad, využívají statisíce zákazníků. Dodává do 35 zemí, má 1400 zaměstnanců a v posledních letech udělala desítky podobných akvizic. Letos by měly výnosy činit 130 milionů eur (asi 3,2 mld. Kč).

Firma Commander Services byla podle informací uvedených na internetových stránkách založena v roce 2005 a v současnosti je lídrem slovenského trhu v oboru GPS monitoringu vozidel. Má čtyři pobočky na Slovensku a dvě v České republice.

Brno (ČTK)

Hlavní stránka