lupa x
user

Tachov spustil pro občany zdarma mobilní rozhlas Munipolis

Tachov spustil pro občany zdarma mobilní rozhlas Munipolis

03.04.2023

Redakce

Tachov spustil pro občany mobilní rozhlas, takzvaný systém Munipolis. Služba funguje jako aplikace na mobilním telefonu a občané ji mohou využívat pro získávání informací o dění ve městě, k nahlašování problémů a v případě krizových situací jejím prostřednictvím dostanou e-maily nebo SMS zprávy. Vše je zdarma, lidé se jen musí zaregistrovat na webu města, řekl radní Matouš Horáček (Volím Tachov).

Tachov spustil pro občany zdarma mobilní rozhlas Munipolis

Foto: Shutterstock

„Lidé dostanou informace o výpadcích energií, blížícím se špatném počasí, dopravních uzavírkách a dalších,“ řekl radní. Naopak podle něj mohou nahlásit podněty, jako jsou černé skládky, autovraky, poškozené chodníky, nepořádek, poškozenou či neudržovanou zeleň a mnoho dalšího. „Stačí jen problém vyfotit, popsat a odeslat. Munipolis se už o zbytek postará a předá jejich podnět vedení města nebo zodpovědnému pracovníkovi,“ uvedl radní. Lidé pak dostanou informace o řešení problému nebo stížnosti.

Úřad bude občanům prostřednictvím služby také posílat informace o poplatcích, ztrátách a nálezech, pracovních příležitostech nebo pozvánky na kulturní, společenské a sportovní akce. „A také on-line ankety, jimž mohou ovlivnit vývoj ve městě, například názory na plánované investice, změny územního plánu nebo třeba výstavbu dětského hřiště,“ řekl.

Mobilní telefon je podle Horáčka nejjednodušší cestou, jak občanům včas doručit důležité informace. „Nemusí nikam chodit, nic zjišťovat, vše se dozví včas,“ uvedl Horáček. Podle něj je ale velmi důležité, aby zaregistrovali přesné údaje o věku a místě bydliště. „Díky tomu je dokážeme přesně informovat o věcech, které se týkají právě jich,“ řekl. Příkladem jsou uzavírky silnic v místě nebo očkování kvůli epidemické situaci.

Po registraci si lidé musí stáhnout do mobilního telefonu aplikaci Munipolis na operačních systémech iOS a Android a vybrat si město Tachov.

Tachov (ČTK)

Hlavní stránka