lupa x
user

Skupina Packeta, která vlastní Zásilkovnu, získala od bank miliardu korun

Skupina Packeta, která vlastní Zásilkovnu, získala od bank miliardu korun

06.04.2023 , Aktualizováno 05.04.2023

Redakce

Skupina Packeta, která vlastní logistickou firmu Zásilkovna, získala klubové financování od konsorcia tří bank v hodnotě jedné miliardy korun. Skupinu financujících bank tvoří Citibank, Česká spořitelna a UniCredit Bank. Finanční prostředky plánuje Packeta využít na posílení své pozice na stávajících trzích, budování infrastruktury a na zvyšování kvality. Firma to dnes uvedla v tiskové zprávě.

Skupina Packeta, která vlastní Zásilkovnu, získala od bank miliardu korun

Foto: Shutterstock

„Získání financování od tří velkých bank vnímáme jako potvrzení důvěry v naše podnikání, naši vizi a další rozvoj skupiny Packeta. Packeta za poslední roky výrazně narostla a klubové financování nám zajistí dostatečnou provozní a investiční kapacitu pro další expanzi. Investice plánujeme využít především v oblasti budování infrastruktury, do rozvoje sítě Z-Boxů v Čechách, na Slovensku a v Maďarsku a do zvyšování kvality našich produktů a služeb a zákaznické spokojenosti,“ uvedla zakladatelka výkonná ředitelka Packety Simona Kijonková.

V roce 2022 činil celkový objem investic Packety 1,2 miliardy korun. Výrazně navýšila počet Z-Boxů na 6200. Na podzim spustila druhé robotické depo v Rudné, každá druhá zásilka v rámci skupiny je nyní tříděna roboticky. Denně dokáže Packeta zpracovat až 1,5 milionu zásilek. Mobilní aplikaci si ke konci roku 2022 stáhlo celkově více než pět milionů lidí.

Skupina Packeta navýšila v roce 2022 obrat o 23 procent na 6,1 miliardy korun a dlouhodobě vykazuje provozní i čistý zisk. Počet přepravených zásilek vzrostl o čtvrtinu na téměř 90 milionů. Na konci roku 2022 měla skupina Packeta více než 15.000 výdejních míst ve čtyřech zemích.

Praha (ČTK)

Hlavní stránka