lupa x
user

O2 nabídne novou řadu mobilních tarifů s pěti dny neomezených dat

O2 nabídne novou řadu mobilních tarifů s pěti dny neomezených dat

01.06.2023 , Aktualizováno 31.05.2023

Redakce

Operátor O2 od června nabídne novou řadu tarifů Neo+ doplněnou o volné dny s neomezeným stahováním dat nebo bez omezení rychlosti. Cena bude proti stávajícím tarifům vyšší o 50 korun. Firma to dnes oznámila v tiskové zprávě. U nižších tarifů Neo+ proti dosavadní nabídce operátor poskytne větší datové objemy a novou službu Data naplno obsahující až pět dnů neomezeného datování, u vyšších tarifů, kde je omezená rychlost, ji v rámci Dat naplno na pět dní zvýší na maximum dostupné v síti 5G.

O2 nabídne novou řadu mobilních tarifů s pěti dny neomezených dat

Foto: Shutterstock

Konkurenční Vodafone zvýšil od konce února ceny paušálních mobilních tarifů o devět procent. T-Mobile již loni v říjnu přišel s novými tarify pro síť 5G, které byly v některých případech v řádu desetikorun dražší než dosavadní nabídka.

V nové řadě Neo+ operátora O2 například nahrazuje dosavadní tarif s neomezeným voláním a SMS a deseti GB dat nová nabídka s 12 GB a pěti dny Dat naplno za cenu 749 Kč namísto dosavadních 699 Kč. Zákazník navíc získá pět dnů s neomezenými daty podle svého výběru. Dosavadní nabídka s neomezeným voláním a daty o rychlosti do deset Mbit/s zdraží z 899 Kč na 949 Kč a přibude k ní pět dnů surfování neomezenou rychlostí. Vrcholem nabídky je neomezený tarif s rychlostí až 800 Mbit/s a 300 minutami volání do zahraničí za 1349 Kč měsíčně.

Například T-Mobile nabízí neomezený tarif s objemem deset GB dat za 720 Kč měsíčně, ale bez dnů s neomezenými daty. Tarif bez omezení objemu dat, ale s rychlostí maximálně deset Mbit/s po vyčerpání prvních 15 GB vyjde na 930 korun. Vrcholný tarif bez jakýchkoliv omezení vyjde na 1340 Kč.

„Ze statistik vidíme, že si naši zákazníci zvykli datovat naplno kdykoliv a kdekoliv. Prudce narůstá meziroční spotřeba dat v mobilní síti, která se rok od roku zdvojnásobuje. Zároveň vidíme vyšší datovou spotřebu v době dovolených, kdy zákazníci nejsou v dosahu své domácí nebo pracovní Wi-Fi. Tím, co naši zákazníci chtějí, jsou neomezená mobilní data, kdykoliv to potřebují. Potvrdil nám to i nezávislý výzkum společnosti Kantar. Rozhodli jsme se proto přidat do všech našich tarifů Data naplno,“ řekla Silvia Cieslarová ředitelka segmentu mobilních služeb společnosti O2.

Změny se dotknou i zákazníků s rodinnými balíčky O2 Spolu, kterým operátor bezplatně přidá produkt O2 Security chránící jejich zařízení před podvodnými internetovými stránkami. Aktivace Dat naplno je možná přímo v aplikaci Moje O2. Když zákazník spotřebuje všechna svá Data naplno, může si za 49 korun přikoupit další neomezený den navíc.

Praha (ČTK)

Hlavní stránka