lupa x
user

T-Mobile bude moci dál pro mobilní síť využívat vysílače Radiokomunikací

T-Mobile bude moci dál pro mobilní síť využívat vysílače Radiokomunikací

21.06.2023 , Aktualizováno 20.06.2023

Redakce

Operátor T-Mobile bude moci až do roku 2038 využívat pro svou mobilní síť prostor na všech zhruba 600 vysílacích věžích i dokrývačích Českých Radiokomunikací (ČRa). Obě firmy prodloužily stávající kontrakt na dalších 15 let. Uvedly to dnes v tiskové zprávě.

T-Mobile bude moci dál pro mobilní síť využívat vysílače Radiokomunikací

Foto: Shutterstock

Momentálně T- Mobile využívá 202 objektů Českých Radiokomunikací, což je třetina jejich celkového počtu. Dohoda podle obchodního ředitele ČRa Petra Možiše umožní operátorovi větší flexibilitu při instalaci 5G zařízení a vyšší dostupnost signálu primárně v odlehlejších oblastech.

„Naše infrastruktura je jedinečná, v českých i evropských poměrech. Jsme rádi, že její kvalitu oceňují naši klienti a že napomáhá zlepšit jejich služby pro koncové uživatele mobilních služeb. Jsme potěšeni, když můžeme být pro naše klienty dlouholetým a stabilním partnerem, což se odráží v délce podepsaného kontraktu,“ dodal Možiš.

T-Mobile část své mobilní infrastruktury sdílí s dalším operátorem O2. Celkem má firma přes 6,4 milionu mobilních zákazníků a její vysokorychlostní síť 5G pokrývá přes polovinu tuzemské populace.

České Radiokomunikace vlastní infrastrukturu pro rozhlasové a televizní vysílání, která je vhodná i pro telekomunikační služby a šíření mobilního signálu. Rozsahem a umístěním jde o unikátní soubor objektů v Česku i celé Evropě. Firma provozuje i vlastní datová centra nebo vlastní optickou páteřní síť.

Praha (ČTK)

Hlavní stránka