lupa x
user

Stavba tohoto století v Nymburce zahájena: U Labe vznikají základy nového bazénu

Stavba tohoto století v Nymburce zahájena: U Labe vznikají základy nového bazénu

23.06.2023 , Aktualizováno 22.06.2023

Redakce

Velký sen většiny Nymburáků se začíná měnit v realitu. Město zahájilo realizaci stavby projektu Novostavba krytého bazénu v Nymburce a předalo staveniště vítězné společnosti HOCHTIEF CZ, a. s. Staveniště je předáno, práce započaly, což dnes slavnostně stvrdili starosta Nymburka Ing. Tomáš Mach, Ph.D., místostarostové Zdeněk Vocásek a Mgr. Bořek Černý a generální ředitel HOCHTIEF CZ a. s. Ing. Tomáš Koranda poklepáním na základní kámen.

Stavba tohoto století v Nymburce zahájena:  U Labe vznikají základy nového bazénu

„Stojíme na vznikajících základech novostavby bazénu, po které Nymburáci volají již desetiletí. Děkuji kolegům z vedení města a městského úřadu, že jsme to byli my, kdo našel odvahu pustit se do takto velkého projektu a splnit tím velký slib občanům. Vítám opětovnou spolupráci se zkušenou stavební firmou HOCHTIEF CZ, která nám již postavila oceněnou lávku přes Labe,“ uvedl starosta Ing. Tomáš Mach, Ph.D.

Jsem rád, že se po roce a půl vracíme do Nymburka a můžeme se zúčastnit výstavby nového bazénu, který je na dohled od námi úspěšně realizované lávky přes Labe. Věřím, že na konci roku 2024 předáme městu další stavbu, na kterou budou moci být občané z Nymburka a okolí pyšní a která dále zvelebí toto krásné polabské město,“ sdělil generální ředitel společnosti HOCHTIEF CZ a. s. Ing. Tomáš Koranda.

Realizace stavby je rozdělena do dvou etap. Aktuálně na pozemku města mezi Labskou cyklostezkou a zimním stadionem probíhají zemní práce, příprava základů bazénu a pilotáž. První etapou stavby je zhotovení vlastní budovy bazénu, ve druhé etapě poté parkoviště. Poslední úpravy projektu se týkají způsobu vytápění, kde se mění hlavní zdroj vytápění z plynového kotle na tepelné čerpadlo a doplňkovými zdroji zůstane plyn a fotovoltaika. Na alternativní zdroje vytápění by mělo být možné žádat o dotaci. Zároveň se město bude snažit o získání dotace u Národní sportovní agentury. Náklady na novostavbu bazénu dle smlouvy se zhotovitelem činí necelých 390 milionů korun bez DPH.

Předpokládaný termín dokončení stavby je prosinec 2024. Více informací najdete v Projektech města na našem webu:

https://www.meu-nbk.cz/projekty/index.php?projekt=10

Hlavní stránka