lupa x
user

Odlehlý finský ostrov chce po turistech, aby odložili své telefony

Odlehlý finský ostrov chce po turistech, aby odložili své telefony

26.06.2023 , Aktualizováno 25.06.2023

Redakce

Odlehlý finský ostrov Ulko-Tammio u hranic s Ruskem letos láká turisty i na možnost užít si kromě přírody také pár dní bez mobilního telefonu. Místní turistická kancelář návštěvníkům silně doporučuje, aby při své cestě telefony odložili, což už může být pro mnohé z nich mnohem exotičtější zážitek než krásy arktické krajiny, napsal deník The Times.

Odlehlý finský ostrov chce po turistech, aby odložili své telefony

Foto: Shutterstock

Kancelář nabízí všem příchozím přelepky na displej, které používání přístroje neznemožní, ale připomínají výzvu obejít se pár dní bez technologií. Nálepky dostávají všichni, kteří na cestu k ostrovu míří trajektem z města Kotka.

„Je to takové přátelské připomenutí,“ říká šéfka turistické kanceláře Johanna Tyynelaová, která zdůrazňuje, že používat telefon samozřejmě není zakázané. „Zatím to lidé berou velmi vstřícně. Máme od nich zpětnou vazbou, ze které usuzujeme, že jde o důležité téma, o němž by se mělo víc mluvit: opravdu potřebujeme přístroje k tomu, abychom si užili přírodu?“

Neobydlený ostrov Ulko-Tammio leží ve Finském zálivu a je součástí národního parku. Každý rok jej navštíví asi 17.000 lidí.

Helsinky (ČTK)

Hlavní stránka