lupa x
user

Na Rohlíku je týden mušlí – o týden dříve než všude jinde

Na Rohlíku je týden mušlí – o týden dříve než všude jinde

22.09.2023

Redakce

Největší český online prodejce potravin Rohlík přináší skvělou zprávu pro všechny milovníky mušlí! Už týden před oficiálním začátkem Czech Mussel Week lze na Rohlíku objednat lahodné slávky za velmi dostupné ceny. A co víc, ke každému balení slávek získáte druhé zdarma. Rohlík se tak postaral o to, že oblíbený gurmánský svátek můžete začít slavit už o několik dní dříve.

Na Rohlíku je týden mušlí – o týden dříve než všude jinde

Výběr těch nejlepších čerstvých slávek

Mušlové lahůdky jsou na Rohlíku k dispozici nejpozději do 48 hodin od ulovení. A jestli si myslíte, že připravit mušle zvládnou jen v luxusní restauraci, tak se pěkně pletete. Na Rohlíku najdete recepty od šéfkukaře Romana Vaňka, díky kterým připravíte slávky, o kterým se vám ani nesnilo, i ve své kuchyni. Tak nebuďte měkkýši, zvolejte třikrát sláv(k)a a hurá na kuchtění.

 

Mušle sv. Jakuba

Hřebenatky jsou známé pro své chutné maso, které připomíná chuť oříšků. Jsou baleny v Nizozemí s důrazem na zachování jejich chuťových vlastností. Připravit je lze na opravdu mnoho způsobů. Zkuste ale třeba ty marinované dle našeho receptu, pochutnáte si!

 

Předvařené slávky v „Bangkok“ omáčce

Svěží a čerstvá omáčka s citronovou trávou a zázvorem se slávkami neobyčejně ladí. Pokrm budete mít hotový raz dva, stačí je pouze krátce orestovat na pánvi nebo ohřát v mikrovlnné troubě.

 

Čerstvé ústřice

Creuse jsou pevné a robustní ústřice, které jsou chované na mořském dně. Jejich chuť je charakterizována slanými tóny a jemným aroma moře. Lze je podávat jednoduše pouze s kapkou citronové šťávy a trochou pepře. A co je rovněž důležité, jejich rybolov je nezávisle certifikován podle standardu MSC pro dobře řízený a udržitelný rybolov, jejich získávání tak neohrožuje ekosystém mořského prostředí.

 

Speciální hrnec na mušle

Kvalitní suroviny si žádají kvalitní nádobí. A do hrnce značky Premier se vejde až 1 kg mušlí. Díky svému vysokému okraji dokáže bezpečně uchovat všechny chutě a nic nepřeteče. Robustní konstrukce umožní efektivní a rovnoměrné vaření pro ten nejlahodnější výsledek.

 

Tato akce je příležitostí pro všechny milovníky mořských lahůdek, kteří chtějí zažít Czech Mussel Week o týden dříve. V Rohlíku jsou připraveni! Akce trvá od 18. 9. do 1. 10. 2023. Více informací najdete na webu Rohlíku.

 

Hlavní stránka