lupa x
user

Krajská vědecká knihovna v Liberci se stala Knihovnou roku 2023

Krajská vědecká knihovna v Liberci se stala Knihovnou roku 2023

16.10.2023

Redakce

Ocenění Knihovna roku 2023 předával v pražském Klementinu ministr kultury Martin Baxa.

Krajská vědecká knihovna v Liberci se stala Knihovnou roku 2023

Foto: Liberecký kraj

Uděluje jej ministerstvo kultury ve dvou kategoriích – základní knihovna a významný počin v oblasti poskytování knihovnických a informační služeb. V kategorii základní knihovna Liberecký kraj reprezentovala knihovna v malé obci Horní Branná na Semilsku. I když nezvítězila, obdržela z rukou ministra kultury diplom.

V kategorii významný počin však uspěla Krajská vědecká knihovna v Liberci. Získala ocenění Knihovna roku 2023 za projekt Knihovna v Křišťálovém údolí. Porota tím ocenila spolupráci knihovny v celokrajské kampani Crystal Valley Week a ukázala, že považuje projekt za inspiraci pro další knihovny napříč celou republikou a za vzorový příklad implementace Koncepce rozvoje knihoven v ČR na léta 2021-2027.

„Je to skvělá zpráva. A hlavně je to zpráva o výborné práci všech knihovníků naší Krajské vědecké knihovny. I knihovna může být jen dům plný knih. Ta naše je ale životem pulsující kulturní stánek, kde si nejen vypůjčíte knihy, ale můžete tu absolvovat nejrůznější kurzy, besedy, výstavy a dokonce knihovní ples. Moc děkuji paní ředitelce Daně Petrýdesové a všem knihovníkům a blahopřeji k velkému úspěchu,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Udělené ceny si velmi vážíme a vnímáme ji jako závazek pro další období. Děkuji velmi svým spolupracovníkům, bez jejichž nápadů a nasazení bychom projekt nemohli realizovat. A děkuji také kolegům z Crystal Valley Week za inspirativní spolupráci a podporu,“ dodává ředitelka knihovny, PhDr. Dana Petrýdesová.

http://www.kraj-lbc.cz/aktuality/krajska-vedecka-knihovna-v-liberci-se-stala-knihovnou-roku-2023-n1150799.htm

Hlavní stránka