lupa x
user

MediaGuru: Výkonnou ředitelkou ve společnosti Empresa Media je Andrea Geyer

MediaGuru: Výkonnou ředitelkou ve společnosti Empresa Media je Andrea Geyer

18.10.2023 , Aktualizováno 17.10.2023

Redakce

Výkonnou ředitelkou ve společnosti Empresa Media, která vlastní Barrandov Televizní Studio nebo vydává časopisy Týden a Instinkt, je ode dneška Andrea Geyer. Informoval o tom server MediaGuru.cz. V Empresa Media získala v minulém týdnu poloviční podíl společnost Servis-24 podnikatele Jana Čermáka. Stal se také členem představenstva. Druhou polovinu vlastní bývalý stoprocentní vlastník Jaromír Soukup, který je také členem představenstva. Oba podle serveru jednají za firmu společně.

MediaGuru: Výkonnou ředitelkou ve společnosti Empresa Media je Andrea Geyer

Foto: Shutterstock

„Příchod do společnosti na post výkonné ředitelky od dnešního dne mohu potvrdit,“ uvedla Geyer. Podle serveru se dosud profesně zaměřovala především na maloobchodní segment a řízení obchodních center. Pracovala například pro Calzedonii, pro Sephoru jako operační ředitelka pro ČR, byla ředitelkou jihlavského Cityparku, manažerkou brněnské Galerie Vaňkovka nebo manažerkou řetězce Peek & Cloppenburg.

Mediální skupina v současnosti čelí tlaku věřitelů, jejichž pohledávky se dohromady pohybují v řádu stovek milionů korun. Čermák podle svého vyjádření, které má ČTK k dispozici, považuje investici ve významném mediálním domě za zajímavou příležitost. „Všechny firmy zůstávají plně v provozu, zejména reklamní agentura, televize i tiskové vydavatelství. Náš tým okamžitě doplní a posílí management mediální skupiny Jaromíra Soukupa,“ uvedl minulý týden.

Největšími věřiteli firem ze Soukupova impéria jsou banky, zejména ČSOB a UniCredit, které mají své úvěry zajištěny nemovitostmi a pozemky. Dalším klíčovým věřitelem jsou České Radiokomunikace. Podle obou spolumajitelů je připraveno řešení situace a rozvoj skupiny.

Praha (ČTK)

Hlavní stránka