lupa x
user

Strom přání rozzářil pardubický univerzitní kampus

Strom přání rozzářil pardubický univerzitní kampus

10.12.2023 , Aktualizováno 07.12.2023

Redakce

Vánoční Strom přání opět zdobí univerzitní kampus. Předvánoční ladění na Univerzitě Pardubice ve středu vyvrcholilo akcí pro studenty, zaměstnance i veřejnost. Symbolické rozsvícení ozdobeného stromu doplnily také aktivity součástí a fakult univerzity a charitativní stánky.

Strom přání rozzářil pardubický univerzitní kampus

Foto: Univerzita Pardubice

Adventní setkání zahájil rektor Univerzity Pardubice Libor Čapek rozsvícením stromu přesně v 17 hodin. Vánoční ozdoby v podobě symbolických perníků doplnily i letos desítky přání, které si mohou přečíst kolemjdoucí a uvidí je také cestující projíždějící kolem kampusu. Nad nasvíceným stromem se po celý advent budou promítat osobní přání studentů a zaměstnanců univerzity.

Akci provázela hudba a doplnily inspirace v podobě výroby chemických vánočních ozdob, poznávání zahraničních vánočních zvyků nebo historické psaní dopisu Ježíškovi. Návštěvníci také zakoupením teplých nápojů navíc přispěli na rozvoj Dětského centra Veská, které pomáhá dětem a rodinám ve složitých životních situacích. K zakoupení byly i výrobky, které podpořili Oblastní charitu Pardubice, a dárečky z jarmarku Andělka pomáhá na podporu Nadačního fondu Šance onkoláčkům.

Studenti a zaměstnanci Univerzity Pardubice pomáhali a finančně přispívali na dobrou věc už v předvánočním období. Ve spolupráci s Oblastní charitou Pardubice vytvořili stovku adventních věnců. Jejich prodejem podpořili domácí hospicovou péči rekordní částkou 30 300 Kč.

http://www.upce.cz/fotogalerie-strom-prani-rozzaril-kampus

Hlavní stránka