lupa x
user

Integrované záchranné centrum v Nymburce se posouvá do projektové fáze

Integrované záchranné centrum v Nymburce se posouvá do projektové fáze

12.01.2024 , Aktualizováno 11.01.2024

Redakce

Výstavba integrovaného záchranného centra Nymburk je první krokem, díky němuž Zdravotnická záchranná služba Středočeského kraje a dobrovolní hasiči z města Nymburk získají nové výjezdové základny v jednom společném komplexu.

Integrované záchranné centrum v Nymburce se posouvá do projektové fáze

Středočeská záchranka a nymburští dobrovolní hasiči pokročili v přípravě společného sídla. Rada města Nymburk a Středočeského kraje v souladu s podepsaným memorandem odsouhlasila zpracovanou Studii proveditelnosti výstavby. Studie Integrovaného záchranného centra přinesla architektonickou podobu obou staveb včetně dispozičního členění požadovaného zázemí obou složek IZS do bývalého areálu velkoobchodu zeleniny v Drahelicích proti objektu Cejpovny. Chátrající areál je dnes též veden v registru brownfieldů.

Na základě studie došlo ke společnému zadání výběrového řízení na projektovou dokumentaci pro stavební povolení a provádění stavby. Do výběrového řízení na projektovou fázi se přihlásilo celkem osm uchazečů. Již je znám zhotovitel s termínem realizace do druhé poloviny května 2024. Nejvýhodnější nabídkou dle ceny a termínu realizace předložila společnost Projection s.r.o. z Nového Hrádku v celkové ceně 1,85mil. Kč bez DPH, “ přiblížil místostarosta Zdeněk Vocásek.

Záchranáři i dobrovolní hasiči nyní sídlí v prostorách, které nejsou v majetku předmětných organizací či jejich zřizovatelů a zcela neodpovídají současným standardům a nemají tak optimální zázemí pro svou činnost. Současné stanoviště záchranky například nedisponuje odpovídajícím prostorem pro parkování sanitek a provizorium zázemí výjezdové jednotky sboru dobrovolných hasičů je ve výpůjčce jen do konce roku 2025.

Hlavní stránka